Aydın’ın Efeler ilçesi kırsal Zeytinköy Mahallesi’nde yaşayan Rabianur Uslu’nun başarı azmi görenlerin takdirini topluyor. Küçük yaşlardan itibaren çiftçilik yaparak geçimini sağlayan ailesine yardımcı olmak için tarlada çalışan, hayvanların bakımıyla ilgilenen Rabianur, 4 yıl önce Boks, Muay Thai, Wushu ve Kickboks gibi savunma sporlarına merak sardı. Savunma sporlarına olan merakı zamanla tutkuya dönüşen 16 yaşındaki Rabianur, Milli Takım Antrenörü olan Murat Kaya’nın yanında spor hayatına adım attı.

YILIN SPORCUSU SEÇİLDİ


Tarlada çalışarak ailesine yardımcı olan Rabianur, spora devam ederek adeta hayatını değiştirdi. Antrenör Kaya’nın verdiği eğitimlerle Rabianur, ulusal ve uluslararası alanlarda Muay Thai, Wushu ve Kickboks’ta çok sayıda şampiyonluk elde etti. Bu başarısıyla Milli Takım’a seçilmeyi başaran Rabianur, geçen hafta Antalya’da yapılan Muay Thai Dünya Şampiyonası’nda ikinci olarak Türkiye’nin gururu oldu. Elde ettiği bu başarıyla Rabianur, kentte yılın sporcusu seçildi.

MEHMETÇİK’E ARMAĞAN


Köyde yaşamasının spor hayatında kendisine önemli avantajlar sağladığını kaydeden Rabianur, “Sporcu için doğal beslenmek çok önemli. Köyde yaşamam dolayısıyla sürekli doğal beslenme fırsatı yakaladım. Tarlada da çalıştığım her iş, benim için antrenman oldu. Murat hocamdan aldığım eğitimlerle de spor hayatımda önemli dereceler elde ettim. Bu sadece benim değil bünyesinde bulunmaktan mutluluk duyduğum Aydın Kung Fu Kulübü’nün başarısı. Elde ettiğim bu başarıyı şuanda Suriye’de ülkemiz için mücadele veren Mehmetçiklerimize armağan ediyorum. Önümüzdeki yıllarda Dünya Şampiyonluğunu kazanarak olimpiyatlara katılmak istiyorum. Tüm uluslararası şampiyonlarda birincilik kazanarak ülkemizin ay-yıldızlı bayrağını gururla dalgalandırmak istiyorum” diye konuştu.

“SPORCULARIMIZA DESTEĞİMİZ TAM”


Rabianur’un Boks, Muay Thai, Wushu ve Kickboks’ta mücadele ettiğini kaydeden Aydın Kung Fu Spor Kulübü ve Milli Takım Antrenörü Murat Kaya, “Rabianur, 4 yıldır kulübümüzün oyuncusu. Wushu, Kickboks’ta Türkiye üçüncülüğü var. Muay Thai’de de üç senedir Türkiye Şampiyonluğu’nu kazandı. Geçen yıl Milli Takım seçmesinde ikinci olduğu için Tayland’a gidememişti. Bu sene azmetti ve o aşamayı da geçti. MilliTakım seçmesini nakavatla alarak Muay Thai Dünya Şampiyonası’na gitmeye hak kazandı. Şampiyonada da Dünya ikinciliğini Aydınımıza kazandırdı. Rabia ilk spora başladığı zaman içine kapanık çekingen bir çocuktu. Her şeyden önce özgüvenli, hayaller kuran, hedefler koyan ve bu hedefler uğruna neleri feda etmesi gerektiğini bilen mantıklı bir genç kıza dönüştü. İnşallah ülkemizi temsil etmeye devam edecek. Daha çok bayrağımızı dalgalandıracak, İstiklal Marşımızı okutacak sporcularımızdan biri olacak. Bizde bu konuda antrenör olarak kulüp yönetimi olarak üzerime ne düşüyorsa elimizden gelenin fazlasını yapmaya çalışıyoruz. Gerek eğitim konusunda destek oluyoruz, gerek sportif gerekse sosyal alanda elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışıyoruz. Karşılığında hem vefakarlıklarıyla hem saygılarıyla hem de almış oldukları başarılarıyla katbekat alıyoruz. Bize destek veren Efeler Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Atay, Efeler Halk Eğitim Merkezi ve Aydın Kung Fu Spor Kulübü yöneticilerine çok teşekkür ediyoruz”
Rabianur’un köy hayatında yaşamasının kendisine önemli katkılar sağladığını kaydeden Antrenör Kaya, “Köy hayatı doğal bir ortam. Temiz hava, doğal beslenme. Bunların çok büyük faydası var. Bunu hissettriyor. Her şeyden önce temiz, saf bir kalmış bir kişiliği. Daha çabuk bir şeyler eklemimize sebebiyet veriyor.