SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tabip Odası'nda Seçim Heyecanı

0
Güncellendi - 2020-07-12 20:01:05
Tabip Odası'nda Seçim Heyecanı
A- A+ PAYLAŞ

Operatör Dr. Gökhan Gökçe’nin başkan adaylığında Etkin Malatya Tabip Odası Grubu ile Dr. Öğr. Üyesi Erol Karaaslan’ın başkan adaylığında Hekimler Platformu adlı iki grubun mücadele edeceği Malatya Tabip Odası’nın seçimli genel kurulu 12 Temmuz Pazar günü yapılacak.

Etkin Malatya Tabip Odası Grubu Başkan Adayı Operatör Dr. Gökhan Gökçe, Malatya Tabip Odası Genel Kurulu öncesinde yaptığı açıklamada, Anayasal statüsü olan ve kamu tüzel kişiliği sıfatına sahip meslek örgütlerinin son derece önemli kamusal görevler bulunduğuna dikkat çekerek, Malatya Tabip Odası’nın her türlü ayrımcılığı peşinen reddeden ve hekimliğin asli unsurlarını hayata geçiren, kamu yararını gözeten bir kurumsal yapıya kavuşturmayı hedeflediklerini söyledi.

Meslek örgütlerinin siyasallaşmadan uzak asli görevlerine odaklanması, gerek mensuplarına gerekse sorumlu oldukları topluma katma değer yaratmayı önemseyen bir yol haritasına sahip olması gerektiğini vurgulayan Op. Dr. Gökhan Gökçe, seçildikleri takdirde, Malatya Tabip Odası’nın siyasetten bağımsız gerçek bir meslek örgütü olarak faaliyet yürüteceğini vurguladı.

“Çoklu Baro” tartışmalarının yaşandığı bir dönemde, kamu tüzel kişiliğine sahip meslek örgütlerinin, mesleki sorunların çözümü, meslek mensuplarının mesleklerini icra etme koşullarının iyileştirilmesi ve kamu yararına üretilecek hizmet kalitesinin önemini bir kez daha anlaşıldığına işaret eden Op. Dr. Gökhan Gökçe, “Sadece hekimlerin değil tüm sağlık çalışanlarının dostu ve hamisi bir sivil toplum kuruluşu olacağız” dedi.

“Malatya Tabip Odası gerçek bir meslek örgütü olacaktır”

Etkin Malatya Tabip Odası Grubu Başkan Adayı olarak grubun proje ve hedeflerini de paylaşan Op. Dr. Gökhan Gökçe, işbaşına geldikleri takdirde, ekibi ile birlikte hayata geçirmeyi planladıkları proje ve hedefler bağlamında şunları söyledi: “Her türlü ayrımcılığı (siyasi, etnik, sosyal, dini v.s) peşinen reddeden hekimliğin asli unsurlarını ön plana çıkaran Malatya Tabip Odası siyasetten bağımsız gerçek bir meslek örgütü olacaktır. Hekimin hukukunu, özlük haklarını amasız lakinsiz diplomasinin kibar dilini kullanarak tüm karar verici paydaşlarla birlikte çalışarak koruyacağız. Hekim toplum sağlığını ilgilendiren her konuda asli taraftır; bu konuda Malatya Tabip Odası mücadele ve politikalarda tüm karar vericilerle birlikte çalışma konusunda azimli ve kararlı olacaktır. Sadece hekimlerin değil tüm sağlık çalışanlarının dostu ve hamisi bir sivil toplum kuruluşu olacağız. 14 Mart’ı sadece hekimlerle değil tüm sağlık çalışanları ile ortak coşkuyla kutlayacağız. Daha görünür, daha dinlenir, daha gündeme dahil olacağız. Aile hekimliği, işyeri hekimliği sağlık hizmetlerinin asli unsurlarındandır. Bu alanı asla desteksiz bırakmayacağız”.

“Kamu – özel sektör ayrımı yapmadan çözüm odaklı çalışacağız”

Sağlık alanındaki çalışma, proje ve faaliyetlerde kamu-özel ayrımı yapmadan tüm paydaşlarla çözüm odaklı çalışacaklarının altını çizen Op. Dr. Gökhan Gökçe, yenilikçi projeler kapsamında Malatya’da ‘Hekim Meclisi’ kuracaklarını açıkladı. Hekim Meclisi faaliyetleri çerçevesinde, tüm hekimlerin sorunlarını, sorunlara dair çözüm önerilerini ve taleplerini dinleyeceklerini, bu yöntemle mesleki iletişim kalitesini ve işlevselliğini yükseltmeyi amaçladıklarını söyledi.

Hekim Meclisi’nin çoğulcu bir yapıya dayanacağını ve buradan çıkacak kararları hayata geçireceklerini kaydeden Dr. Gökhan Gökçe, her yıl Malatya’da hekim camiasının takdirini kazanmış, topluma sağlık adına yüksek katkı sağlamış hekimine “Malatya’da Yılın Hekimi’ ödülünü vereceklerini açıkladı. Her yıl bu ödül törenini daha da genişleterek hekimleri kamuoyu önünde onore edeceklerini kaydeden Gökçe, Malatya Tabip Odası’nın finansal yapısının da şeffaf hale getirileceğini vurgulayarak, “Finansal yapımızı şeffaf olarak yönetimi ilk devraldığımız gün tüm kamuoyu ile paylaşıp mümkünse aidat yapılandırmamızı hekimlerimize yük olmayacak şekilde yeniden organize edeceğiz” vaadinde bulundu.

“Malatya Tabip Odası Bilim Kurulu oluşturacağız”.

“Malatya’da olası ani sağlık sorunlarında bilim kurulu tavsiyeleri ile elimizi taşın altına koyup sağlık yönetimine destek vereceğiz” diyen Dr. Gökhan Gökçe, bu amaçla “Malatya Tabip Odası Bilim Kurulu” oluşturacaklarını açıkladı.

“Her yıl 15 tıp fakültesi öğrencisine burs vereceğiz”

Seçilmeleri halinde, geleceğin tıp kadrolarını oluşturacak olan tıp fakültesi öğrencilerinden ihtiyaç sahipleri arasında yer alan 15 tıp fakültesi öğrencisine Malatya Tabip Odası olarak burs vereceklerini belirten Gökçe, sağlıkta şiddet olgusuna da dikkat çekerek, “Hekime şiddet tahammül edemeyeceğimiz en önemli kırmızı çizgimizdir.  En üst seviye hukuki koruma için hekimimizin yanında olarak sağlık hukuku deneyimi yüksek hukuk büroları ile çalışacağız” dedi.

Malatya Tabip Odası’nın gerçek bir meslek örgütü düzeyine çıkarma hedeflerinin yanı sıra mekânsal düzenlemelerin de önemli olduğunu kaydeden Op. Dr. Gökhan Gökçe, “Aslan yattığı yerden belli olur Malatya Tabip Odası yerini hekime yakışır sosyal donatıları olan daha çağdaş yeni bir mekâna taşıyacağız” diye konuştu.

“Halkın sağlık okur-yazarlık bilincinin yükseltilmesine katkı sunacağız”

Toplumun sağlık ve sağlığını koruma bilincini geliştirmek ve sağlıklı yaşam ve hayat tarzı değişiklikleri için Malatya halkıyla sık sık etkinlik ve konferanslarla biraraya geleceklerini vurgulayan Dr. Gökhan Gökçe, “Halkın sağlık okur-yazarlık bilincinin yükseltilmesine katkı sunacağız. İnsanımızın önce kendisinin doktoru olmasını sağlamaya gayret ederek halkımızın sağlık okuryazarlığını artıracağız” dedi.

“Atatürk Samsun’a çıkarken yanında Dr. Refik Saydam vardı”

Türk hekimlerinin her daim devletin bağımsızlığı, bölünmez bütünlüğü konusunda üstüne düşeni yaptığını hatırlatan Op. Dr. Gökhan Gökçe, güçlü devlet – sağlıklı toplum ilişkisinin en güzel örneğini Atatürk – Dr. Refik Saydam ilişkisinde görüldüğüne işaret ederek, “Kurtuluş Savaşının ilk adımı olan 19 Mayıs 1919 tarihinde Bandırma Gemisi’nde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ün yanında ilk istişarelerini yaptığı masada Dr. Refik Saydam vardı. Biz Türk Hekimleri olarak her zaman devletimizin bağımsızlığı, bölünmez bütünlüğü konusunda sağlık ordusunun bir Mehmetçiği olarak göreve hazır olacağız” ifadelerini kullandı.

“Seçimi kazanacağımıza inanıyoruz ama kaybetsek bile…”

Malatya Tabip Odası seçimlerinde Etkin Malatya Tabip Odası Grubu Başkan Adayı Op. Dr. Gökhan Gökçe açıklamasının sonunda, seçimi kazanacaklarına olan inancını vurguladıktan sonra, “Bizim amacımız iyilik ve iyilerle olmaktır. Seçimi kaybetsek bile değerli meslektaşlarımızın elini sıkıp başarı dileyeceğiz. İstedikleri anda yardıma ve desteğe açık olacağız” dedi.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

FOTO: Dr. Gökhan Gökçe

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Emrah (3 yıl önce)
    Gökhan hocanın görüntü ve duruşu iyi asil silik değil başarılar dilerim
    0
    0
    Yanıtla
  • Şerif ümit derinkok (3 yıl önce)
    Dürüst Başarılı Örnek doktorları mız dan bir tanesi olan Gökhan hocama başarı ve muvafakat iyetler dileriz...
    0
    0
    Yanıtla
  • Öz malatyalı (3 yıl önce)
    Hersey çok guzel olacak gökhan gökce ve ekibine bu cesur yüreklerinden dolayı kutluyor basarılar diliyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • TANER (3 yıl önce)
    Yıllardan beri aynı ekiple seçime gidiliyor. Hekimler için özlük haklarını koruyucu olumlu bir gelişme olmadığı gibi tabip odasınca yapılan bir eylem de yok. Malatya Tabip odası Malatya'daki en silik sivil toplum kuruluşudur. Dr. Gökhan Gökçe ve ekibine bu cesur girişimlerinden dolayı başarılar diliyoruz. Artık yöneticilerin yönettiği bir tabip odası değil, gerçek hekimlerin yönettiği bir tabip odası istiyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (3 yıl önce)
    Gökhan Gökçe hocamız, liyakat ve ehliyet sahibi bir hekimdir. Malatya'da görev yapan hekimleri en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyorum. Seçimde başarılar diliyorum.
    0
    0
    Yanıtla