Amasya İtimat

TABELASI BİLE HEYECAN UYANDIRDI….

Genel Merkezi Amasya Suluova’da bulunan ve Ankara, Bursa, Çorum, Elazığ, Erzurum, İstanbul, Karabük Kayseri, Ordu, Samsun, Sivas, Tokat, Trabzon’da şubeleri bulunan MİSUN Kozlu Yumurtanın Taşova-Amasya D 100 karayolu (Kaleçevriği mevkii) 5. kilometrede 4 metre yükseklikte bir totem tabela yaptırması ilçemizde heyecan uyandırdı.

1924 Mübadele yıllarında ilçemize bağlı Hacıbey köyüne gelen Kozlu ailesinin oğlu merhum Davut Kozlu, 1945 yılında vatani görevini tamamlayıp, Samsun-Havza deresindeki değirmenlerde buğday kırdırmacılığı yapıp, bu unları fırınlara ve de piyasaya satarak zahirecilik işine başlamış. Davut Kozlu, merhum Naim Bayramoğlu ile ortak Amasya İl Özel İdaresi yanındaki giriş bölgesinde günlük 16 ton un üretimi yapan Zafer Un Fabrikasını kurmuşlar. Arsayı 1953’de alınıp, 1954’de inşa edilmiş ve 1955 yılı başlarında günlük 16 ton kapasiteli buğdaydan un üretimine-imalatına başlamışlar. Bu ortaklık 1964’de bitmiş. 1973 yılında vefat eden Davut Kozlu’nun oğulları bayrağı daha da ileriye taşımışlar.

Evlad-ı Fatihandan gelen gerçek mütedeyyin bir aile olan Kozlu ailesi Mustafa Kozlu önderliğinde Un, Yem ve Yumurta sektöründe ülkemizin ilk 5 firması arasına girmiş durumda.

Günlük 2000 tonun üzerinde un ve yine günlük 750 bin yumurta üretimi yapan MİSUN Kozlu Yumurtanın,  Tokat’ın iki büyük ilçesi Erbaa ile Niksar’ı da  kuşatacak Taşova ilçemizde bir üretim tesisi kurmasını istiyoruz.

”En büyük  zevkimiz; iş ve aş vermeye devam etmektir.” düsturu ile iş hayatını başarılarla sürdüren Mustafa Kozlu Beyefendiden, babaları merhum Davut Kozlu’nun çocukluğunun geçtiği bu topraklara vefa göstermelerinin tam zamanıdır diye düşünüyoruz.

 

Yorum Ekle