MENÜ

Sorumlu yönetimidir!

Abone Ol Google News

Altyapısından onlarca insan yıllardır ekmek yiyiyor Fenerbahçe'nin. Avrupada'dan getirilenler de cabası. İyi de bu nasıl altyapı, hiç mi liyakat önemsenmedi, yada sadece hatır-gönülle mi istihdam yapıldı yıllarca altyapıda?

Haberin Devamı

Tuhaf gerçekten. Fenerbahçe kaç sezondur devşirme stoperlerden medet umuyor. Ama altyapıdaki yetkililer Allah rızası için bir tane stoper A taikıma kazandırmakları gibi; "Bundan birşey olmaz" raporu vermişler Merih Demiral için. Ve Merih bildiğiniz gibi Juventus forması giyiyor şu anda. Gerçek şu; Fenerbahçe'nin altyapısı yangelip yatmak yeri demekki, maalesef.

Nitekim dün akşam da Ozan Tufan görev aldı stoperde ve pozisyon bilgisi zorunlu olan ilk ikili mücadalede penaltı yaptırdı. Kesinlikle Ozan'a fatura edilemez bu penaltı. Tamam, Ozan birkaç mevkide oynayabilecek yeteneğe sahip, ancak osansif özellikleri ağır basan bir futbolcu ha deyince stoperde oynatılmaz, oynatılmamalı da. Sivasspor'un ilk yarıdaki ikinci golü de Ozan Tufan'ın nerede nasıl duracağını bilememesiyle izah edilebilir kanımca. Zaten Gustavo gibi üst düzey bir futbolcu bile biraz da bu nedenle hem Fransa'da hem de Türkiye'de stoperde oynatılmasını içine bir türlü sindirememiştir. Dolayısıyla da gol kabızı yaşayan takımlar bile elini kolunu sallayarak Fenerbahçe'ye gol atıyor gördüğünüz gibi.

Haberin Devamı

Görüldüğü gibi Fenerbahçe'nin ana sorunu idari ve teknik yönden iyi ve doğru yönetilmemektir.

İşin içine pandemi girince ve Gustavo, Ozan Tufan, Vedat Muriç de form düşüklüğü yaşayınca resmen iş şansa, bir diğer deyimle Allah'a kaldı.

Düşünün, kendi sahasında maçın son dakikalarına mağlup giriyor takım ve Tahir Karapınar oyuna Tolga Ciğerci'yi alıyor.

Peki, sorumlu kim? Tek kelimeyle yönetim tabii ki. Çünkü pandemi sonrası hiç kimse ve kulübün bu denli puan kaybı veya kazancını beklemediği dönem boyunca eğer Ersun Yanal'la devam edilse şu anda Fenerbahçe en kötü ihtimalle üçüncülüğü garantilemişti bile.

YORUM YAZ