"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Son söz

Hüseyin ÇETİNSOY
23 Mayıs 2020, Cumartesi 02:51
TIBB-I NEBEVÎDEN GÜNÜMÜZE SAĞLIK - Hazırlayan: HÜSEYİN ÇETİNSOY

Tıbb-ı Nebevî’yi kısaca tanıtmaya ve bazı örnekler sunmaya çalıştığımız bu yazımızda günümüz sağlık endişelerine dikkat çekmeye çalıştık. Koronavirüs salgınının hakkalyakin hissedildiği günümüz ortamında; aslında sadece Tıbb-ı Nebevî’nin değil abdestten namaza, oruçtan güzel ahlâka kadar Peygamber Efendimiz aleyhissalâtü vesselâmın sünnetini yaşamanın sağlık ve huzurun kaynağı olduğunu anlamış olduk.

Bu çalışmamızı Hz. Peygamber Efendimiz aleyhissalâtü vesselâmın sağlık hakkındaki sözleriyle bitirmek istiyoruz:

 “Sizlerden her kim vücutça sağlıklı, nefsinden, malından korkusuz ve huzurlu, günlük yiyeceği de yanında olarak sabahlarsa, sanki dünyanın bütün nimetleri kendisinde toplanmış gibi olur.” (Tirmizi Zühd Hadis 2346)

 “Emniyetli (korkusuz) yaşamak ve sağlıklı olmak iki büyük nimettir ki, insanlardan pek çoğu bu iki nimetten mahrumdur.” (İ. Sünnî vr. 10b).

 “Ey insanlar! Şüphesiz ki dünyada insanlara, imân ve sağlıktan daha kıymetli bir şey verilmemiştir. Böyle olun- ca, yüce Allah’tan bunları isteyiniz.” (Müsned 1/8)

Okunma Sayısı: 5106
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı