SMA Hastası Asel Bebek Yardımlarınızı Bekliyor

Uşak’ın Sivaslı İlçesinde yaşayan Dinç ailesi SMA hastası biricik kızları 2 yaşındaki Asel bebek için yardım bekliyor.
SMA Hastası Asel Bebek Yardımlarınızı Bekliyor

SMA  Hastası Bebeğin Annesi Saadet Dinç;

“Çocuklar Uyurken Sessiz Olur Ölürken Degil"

(SALİH KILINÇ ÖZEL HABER) Uşak’ın Sivaslı İlçesinde yaşayan Dinç ailesi SMA hastası biricik kızları 2 yaşındaki Asel bebek için yardım bekliyor.

Çocukları olmadığı için tüp bebek yöntemi ile ikiz bebekleri olan Saadet ve Rıfat Dinç çifti, ikizlerden Alya bebeğin bir buçuk aylıkken SMA hastası olması ve 7 aylıkken hayatını kaybetmesi ile büyük bir yıkım yaşadı.

Bu acıyı yaşarken, sağ kalan Asel bebeğin de 3 aylıkken aynı hastalığa yakalanması ve gerekli paranın bulunup tedavisinin yapılmaması halinde ölecek olması genç çifti kahrediyor.

Genetik bir rahatsızlık olan SMA (Spinal Musküler Atrofi), diğer adıyla 'Gevşek Bebek Sendromu' adı verilen hastalığın pençesinde olan 2 yaşındaki Asel bebek yaşıtları gibi yiyip içemiyor.  Solunum cihazına bağlı yaşıyor ve yürüyüp hareket edemiyor.

Asel bebeğin Yurt dışında gen tedavisi olabilmesi için 2 milyon 132 bin Euro (Yaklaşık18 milyon TL) gerekiyor.

İKİZLERİ SMA AYIRDI

İkisi de Pınarbaşı Beldesinden olan Saadet Dinç (25) ve Rıfat Dinç (27) birbirlerini severek evlenir. Rıfat TIR şoförüdür. Yapılan muayenelerinde normal yöntemlerle çocuk sahibi olamayacakları anlaşılınca genç çift tüp bebek yöntemini dener ve ikincisinde yöntem başarılı olur. İkiz kızları olur. Adlarını Alya ve Asel koyarlar. Alya bebek bir buçuk aylıkken hareket edemez SMA hastalığı teşhis konur ve 7 aylıkken vefat eder. 

Asel bebeğe de 3 aylıkken SMA teşhis konulur. Talihsiz bebek tüm hareket kabiliyetini kaybetmiş olarak yatağa bağlı yaşam savaşı vermektedir. Bugün 2 yaşında olan Asel bebeğin Yurt dışında tedavi olabilmesi için 2 milyon 132 bin Euro para gerekmektedir.

Çocuğu için  yardım kampanyası başlatan genç anne sosyal medyadaki paylaşımları ile de dikkat çekmekte ve biricik kızı için yardım istemektedir.

“AYNI ACIYI İKİNCİ KEZ YAŞAMAK İSTEMİYORUM”

Anne Saadet Dinç duygularını; “Ben artık gözümün çocuğumun cihazlarında olmasını değil, yaramazlık yaparken üzerinde olmasını istiyorum. Yemek yerken ortalığı batırmasını istiyorum. Gülüp koşmasını, bana “Anneciğim” deyip boynum sarılmasını istiyorum. Yemek vakti geldiğinde çocuğumdan gizli saklı yemek yemek istemiyorum. Diğer kızım Alya’da yaşadığım acıyı Aselim’de de yaşamak istemiyorum.

Bazı geceler yatarken vefat eden kızımın kıyafetlerini ayıcığa giydirip kızım diye ayıcığa sarılıp uyuyorum bu kızımın da kıyafetlerini ayıcıklara giydirmek istemiyorum” şeklinde dile getirdi.