Sevan Nişanyan'ın skandal deprem paylaşımına soruşturma

Sevan Nişanyan'ın skandal deprem paylaşımına soruşturma
Güncelleme:

Eski Taraf gazetesi yazarı Sevan Nişanyan, Elazığ depremiyle ilgili yaptığı "Elazığ Tr'nin en bağnaz, en cahil, en paranoyak, cinsel saplantılı, maddi ve manevi tecavüz kültürü gelişkin kentidir." paylaşımı nedeniyle hakkında soruşturma açıldı.

Yazar Sevan Nişanyan, Elazığ’da meydana gelen 6.8 şiddetinde depremle ilgili yaptığı paylaşımlardan dolayı hakkında adli işlem başlatıldı.

İzne ayrıldığı İzmir Foça Açık Ceza İnfaz Kurumu’na teslim olmayarak Avrupa’ya kaçtığı belirtilen Nişanyan'ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Elazığ Tr'nin en bağnaz, en cahil, en paranoyak, cinsel saplantılı, maddi ve manevi tecavüz kültürü gelişkin kentidir. Gasp edilmiş emlak üzerine kuruludur, inkar edilmiş kimliklerden örülü bir hapishanedir. İdolü Mehmet Ağar'dır. Çocuklara yazık tabii, onlar suçsuz." ifadelerini kullanmıştı.

Ayrıca; Nişanyan'ın Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Türkiye Büyük Millet Meclisini, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini Ve Devletin Yargı Organlarını Alenen Aşağılama, Örgütün Veya Amacının Propagandasını Yapma, Orman Alanlarının İşgali Ormandan Faydalanma Ve Orman İçinde Yerleşilmesi, Hükümlü Veya Tutuklunun Kaçması, Mühür Bozma, 2863 Sayılı Yasaya Muhalefet, Basit Yaralama, Hakkı Olmayan Yere Tecavüz Etme, Dikili Ağaç, Fidan Veya Boğ Çubuğuna Zarar Verme suçlarından arandığı öğrenildi.