SİZ KADINLARI ÖLDÜRDÜNÜZ BEYLER

SİZ KADINLARI ÖLDÜRDÜNÜZ BEYLER

Yeni bir dünya hayal ediyorum kadının olmadığı...

     Yeni bir dünya hayal ediyorum kadının olmadığı, erkeklerle dolu bir yeryüzü. Her yer de siz varsınız…Mutlu olmanız için evet evet, kesinlikle mutlu olmanız için…Bu yeni dünya da, size bu kadar sorun yaratan ne bir çocuk ağlaması, ne alışveriş telaşı ne de başınız da dırdır eden, naza çeken tek bir kadın yok, sarışını yok esmeri yok.. Bundan sonrasını bu yeni dünyada size bırakıyoruz ne de olsa hayat size güzel, bugün gibi bu yeni dünyada da sizin için güzel olsun…Sadece bir şeyi belirtmek istiyorum bunun ötesi size ait. Bu yeni dünya da anneniz de yok “

     Kadınlar nerede? Onlar var olmak için ben varım demek için çok uğraştılar.. Size sevdiğiniz yemekleri hazırladılar, sizin için giyindiler, taktılar takıştırdılar, kendilerinden sizin için size verdikleri evlatları için vazgeçtiler. Siz bununla da yetinmeyip daha fazlasını istediniz, hiç doymadınız.. dövdünüz aşağıladınız, ötelediniz, beden gücünüzün yerine aklınızı hiç kullanmadınız. Sizin de bir anneniz bir kız kardeşinizin varlığını bile düşünmeden, aynaya bile bakmadan, büyük bir özgüvenle her gördüğünüz kadının size ait olacağını zannettiniz. Duygusaldır diye, kandırdınız birkaç güzel söz, hediye ile, beden gücü yok diye saldırdınız, çoktunuz çoğalmak için kadını eğitmemek için korumak adına eve hapsettiniz. Daha da ileri gittiniz, yaşarken yaşatamadınız yaşama hakkını elinden aldınız. Siz kadınları ÖLDÜRDÜNÜZ beyler.

       Kadının erkekten, erkeğin kadından üstünlüğü olmadığını kimse anlamadı, belki de anlamak işlerine gelmedi. Birbirini tamamlayan iki varlık, bir varlığa yaratanın gücüyle hayat verirken bu güzel dünyanın güzelliklerini, sevginin gücünü görmeyi kimse denemedi.

       Sorun varsa çözüm görmek isteyene uzak değildir. Bencillik denen şu doymazlığı bir kenara bırakalım ya da dünyayı ikiye ayıralım.

      Ne yaşarken ölmek hakkımız, ne de ölümün soğukluğuyla tanışmak. Canı veren canı almadan yaşamakta hakkımız. Ya yanımızda olun, ya da artık dünyamızı terk edin artık beyler.

      DÜNYA KADINLAR GÜNÜ diye bir gün varsa daha başarılamamış, eksik bir şeyler var demektir. Hele de gündemde ki bunca acı olayların ardından, kendi kendimizi kutlamak yada kutlanmak gibi bir amacımızda olmamalı, daha eşit olacaksa eğer nasıl yorumlarsanız yorumlayın soruyorum DÜNYA ERKEKLER GÜNÜ neden yok...

     Erkeklerin şiddet eğilimleri konu edilmedikten sonra, sonuca gidilmedikten, savaşları kimin çıkardığına değinilmedikten sonra, ne benim böyle bir günüm olduğunu kabul ederim, ne de böyle bir gün için kutlanmayı kabul ederim..

      Kadınların artık çocuklarını doğru eğiterek kendilerini muhakkak surette eğitmesini, haklarını bilen kadınların erkeklerle el ele, omuz omuza söz hakkına sahip olmalarını temenni ediyorum.

      Üreten ve düşünen kadınlara tek sözüm; HAK verilmez alınır.. Bir demet güle, bir tatlı söze KADIN OLUN KANMAYIN..

(bu dünya erkek&kadının )

Saadet ATALAY / Mersin