Merkezi İstanbul'da bulunan Sinop İli ve İlçeleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği (SİYAD) Sinop'ta temsilcilik açtı. Vira Otel'de düzenlenen tanıtım ve açılışa SİYAD Genel Başkanı Adnan Çeliker başta olmak üzere SİYAD yönetimi ve derneğin Sinop ekibi tam kadro katıldı.

SİYAD Sinop dernekçiliğinin babasıdır
SİYAD Genel Başkanı Adnan Çeliker, SİYAD'ın İstanbul'daki Sinop dernekçiliğinin babası olduğunu dile getirdi. SİYAD'ın tüm dernekleri aynı çatı altında toplamaya yönelik hazırlık içerisinde olduğunu kaydeden Çeliker: "Biz SİYAD olarak bil ilki yapıyoruz. 31 yıldır İstanbul'da yaptığımız Sinop dernekçiliğini Sinop'taki temsilciliğimiz ile birlikte taçlandırıyoruz. Sinop'taki temsilciliğimiz İstanbul'daki Sinoplulara ve kentimizdeki Sinop'a hayırlı uğurlu olsun. Biz İstanbul'daki Sinop dernekçiliğinin ilkiyiz. İstanbul'daki Sinop dernekçilğinin babası SİYAD'dır. Federasyonlardan, köy derneklerine kadar baktığımızda hep SİYAD'ın içerisinden doğmuştur. Bunu gururla söylüyorum. İnşallah İstanbul'daki Sinop derneklerini tek çatı yaptığımızda da bunun gelip gururla anlatacağız" dedi.

Türkiye'de Sinop'un lobisi değişecek
Sinop derneklerini tek çatı altında toplanmasıyla Türkiye'de Sinop lobisinin önemli bir güç olacağını kaydeden Adnan Çeliker sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz İstanbul'da Sinop'u ve ilimizin güzelliklerini, özelliklerini gururla anlatıyoruz. Sinop'u sevdiren Sinop'u yaşayan hemşehrilerimizdir. Biz onun için ilimiz insanıyla gurur duyuyoruz. Acizane 31 yıldır dernekçiliğin içerisindeyim. Allah nasip etti bu dönemde genel başkan oldum. Bu dönemde SİYAD Genel Başkanlığı yapmış arkadaşlardan en şanslısı da benim. Çok iyi, çok kaliteli, çok çalışkan bir yönetim kurulum var. 15 tane şubesiyle yönetimlerimiz, 1 hafta yönetim kurulumuzla, 1 hafta şube başkanlarımızla pandemi dönemi dahil internet ortamından da olsa aksatmadan toplantıları gerçekleştiren bir kurumuz.

Biz tek başımıza bir hiçiz. Özelikle ben. Ama buradaki ekiple çok güçlüyüz ve yapamayacağımız hiç bir şey yok. İnşallah biz İstanbul'daki Sinop dernekçiliğini belli bir çatıda topladıktan sonra Türkiye'deki Sinoplunun lobisi de değişecek. Bu güne kadar İstanbul ile Sinop arasındaki Sinop dernekçiliğinin köprüsünde ve iletişiminde hep bir eksik vardı. Biz İstanbul'da çalışıyoruz, İstanbul'da bir şeyler yapmaya çalışıyoruz ama Sinop ve Sinoplu hemşehrilerimiz bundan bi haberdi. Bırakın bunu, Sinoplu hemşehrilerimizin bir çoğu SİYAD'ı ve diğer dernekleri tanımıyordu. İnşallah Sinop temsilciliğimizle birlikte daha güçlendik, ekibimiz daha fazla güçlendi. Sinop kent merkezi Sakarya Caddesi üzerinde temsilciliğimizi açmış bulunuyoruz. Temsilciliğimiz bundan sonra SİYAD ailesinin Sinop'taki evi ve iletişim noktası olacak. Temsilciliğimizin Sinop ve Sinopluya hayırlı olmasını diliyorum"

SİYAD Sinop Temsilciliğine getirilen Nihal Emine Yapça'da kendisine tevdi edilen görevi gururla yerine getireceğini belirterek, amaçlarının Sinop'ta güzel hizmetler yapmak olduğunu söyledi. Nihal Emine Yapça, "Çok büyük bir gurur ve onurla görevi kabul ettik. Bütün ekip arkadaşlarımızla birlikte çalışacağız. Ben bir öğretmenim ve aynı zamanda iş kadınıyım. İş hayatımı yeni noktaladım. Sinop'ta doğdum, Sinop'ta büyüdüm ve Sinop'ta yaşadım. Burada kazandım ve burada harcadım. İstanbul'dan, tüm ilçelerimize el ele vererek Sinop için çok güzel projeler yapacağımıza inanıyorum. Sinop ekibimiz çok güçlü. Sayın genel başkanım Adnan Çeliker nezdinde tüm başkanlarımı ve SİYAD ailesini saygıyla selamlıyorum. Yolumuz açık olsun" diye konuştu. 

Yapılan konuşmalar ardından SİYAD Genel Başkanı Adnan Çeliker tarafından SİYAD Sinop Temsilcisi Nihal Emine Yapça'ya yönetim kurulu kararı ve temsilcilik beratını teslim etti. 

Editör: Vitrin Haber