Şırınga çikolata nedir? Yaşattığı tehlikeler ve ölümlerin sebepleri

Şırınga çikolata nedir? Yaşattığı tehlikeler ve ölümlerin sebepleri
Son günlerde yaşanan şırınga çikolata skandalının ardından milyonlarca insan araştırma yapmaya başladı. Şırınga çikolata nedir? Yaşattığı tehlikeler ve korunmanın yolları nedir? İşte detaylar...

Çocukların en çok tercih ettiği besinlerden biri de çikolata. Evde, okulda ve sokakta her gün çikolata tüketiliyor. Erişim ve satın alması da çok kolay. Son dönemde şırınga şeklinde yapılan çikolatalar büyük bir tehlike oluşturmaya başladı. Aileler tedirgin. Çocuklarına bir şey olmasından korkuyorlar ve çözüm yolları araştırıyorlar.
 


Boğaza kaçıyor

Marketlerin yanısıra okullarda bulunan kantinler de dahil olmak üzer pek çok yerden satın alınabilen şırınga çikolata görüntüsüyle dikkat çekse de ölümcül bir hale gelebiliyor. Çikolatanın akışkanlığına kendisini kaptıran çocukların boğazına kapak kaçabiliyor. Bu sebeple birkaç ölüm vakası yaşandı.


Şırınga çikolata neden tehlikeli?

Şırınga çikolatanın ucundaki kapağı basınçla fırlayıp nefes borusunu tıkayabiliyor. Kapağı açılmadan ağıza götürülen şırınga çikolataya basınç uygulandığı takdirde kapak büyük tehlike yaratıyor. Şırınga çikolatanın çeşitli markaları bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.