Bu haber kez okundu.

Siirt Dernekler Federasyonu Yılmaz Özdil Hakkında Suç Duyurusu’nda Bulundu
banner229

Siirt Dernekler Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Metin Canpolat, Gazeteci-Yazar Yılmaz Özdil'in Tillo'ya yönelik yazdığı makale ile ilgili suç duyurusunda bulundu.

Siirt Dernekler Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Metin Canpolat tarafından Bakırköy Cumhuriyet Savcılığında açılan suç duyurusunda Sözcü Yazarı Yılmaz Özdil’in Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama suçundan yargılanmasını talep etti.

Suç duyurusunda şu ifadelere yer verildi;Türk ceza kanunumuzda dini değerleri aşağılama suçu şu şekilde tanımlanmıştır; Türk Ceza Kanunu’nun 216. Maddesi dini değerleri aşağılayan kişler hakkında halkın sosyal sınıfı ırk,din ve mezhepleri aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik edilmesi halinde 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılacağı hükmü eklenmiştir.

Maddenin 3. Fıkrasında ise halkın bir kesiminin benimsediği dini değerlerin aşağılanması durumunda bu fiilin kamu barışını bozacak nitelikte görülmesi durumundan söz edilerek bu halde fiili işleyen kişinin 6 aydan 1 yıla kadar hapse mahkum edileceğinden söz edilmektedir.

Özellikle son dönemlerde sosyal medyada bazı  paylaşımların son yıllardaki dini değerlerin ön plana çıkması üzerine dini değerlere ilişkin   bazı suç vasfı içeren bir boyut kazandığı görülmektedir.medyasiirt Paylaşım sahipleri bilmeden ya da yanlış değerlendirmeler sonucu suç işlediklerinden habersiz bir şekilde dini değerler hakkında yorum yapmak suretiyle paylaşımlar yapmaktadırlar.

Türkiye’nin halkının neredeyse tamamının İslam dini’ne mensup olduğu bir ülke’de dini değer, sembol  ya da kutsal kabul edilen “şey”’ler hakkında yorumlar yapılması bazı hukuki sorunların doğmasına neden olmaktadır.Her ne kadar Ülke’nin neredeyse tamamı İslam dinine mensup olmakla beraber, çoğunluğu sunni  olmak üzere Ülke’de İslam dini’nin çeşitli mezheplerine mensup kişiler yaşadığı da malumunuzdur.

Ayrıca Hristiyani Musevi ve Süryaniler de coğrafyamız içerisinde yer almaktadırlar. Bir kimsenin dini ibadetleri aşağılayan sözler sarfetmesi ;yada Müslümanların kan döken ve Vandal kişiler olduğunu söylemesi gibi hallerde bu tür sözleri söyleyen ya da paylaşımlar yapan kişiler dini değerleri aşağılamış ve belirli dine( örneğimizde olduğu gibi islamiyete) yönelik olarak halkı kin ve düşmanlığa  tahrik etmiş sayılarak haklarında cezai kovuşturma başlatılması gerekmektedir.

Soruşturma dilekçesi ile ayrıntılı bir şekilde açıkladığımız olguların araştırılması için sayın savcılık makamı tarafından soruşturma başlatılarak; Şikayet ettiğimiz şahsın ifadesinin alınmasına ve gerekirse tahkikatın ileride genişletilmesini; Soruşturma neticesinde ismini zikrettiğimiz ve bu yazıyı öven ve ismini zikredemediğimiz şüphelilerin belirlenerek haklarında  cezalandırılması istemiyle kamu davası açılmasını talep ederiz.

Siirt Dernekler Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Metin Canpolat

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.