Gece nüfusu 800 bin gündüz nüfusu ise 1,5 Milyonu aşan Seyhan’da 2020 yılında Belediye, asfalt hizmetinden, sosyal yardımlara kadar gerçekleştirdiği iş ve işlemlerle 1 milyon bireye ulaştı. Göreve geldiğinde “Birlikte yöneteceğiz, birlikte başaracağız” sloganıyla yola çıkan Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, 2019’un sonunda muhtarlarla ve halkla yaptığı ziyaret ve toplantılarla hizmet sunumunda öncelikleri belirlemiş, taleplere göre 2020 çalışma planı hazırlatarak uygulanmasını sağlamıştı.

150 BİN TON ASFALT, 20 BİN m2 KİLİTLİ PARKE

2020 yılında klasik belediyecilik hizmetlerinden olan ve Fen İşleri Müdürlüğünce gerçekleştirilen asfalt yenileme, sağlıklaştırma ile parke döşeme ve sağlıklaştırma işleminde 96 Mahalleye aynı kalitede hizmet sunumu yapıldı. Seyhan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, kullanım ömrünü tamamlamış sokaklara yeni asfalt serimi ve sokak sağlıklaştırma için yaklaşık 150 bin ton asfalt kullandı. Müdürlük ayrıca döşeme ve onarım için 20 bin m2 kilitli parke yol üretti.

PARK BAHÇELER VE TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ

Seyhan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü sorumluluğunda bulunan parklara; 2020’de 14 yeni park eklenerek, toplam sayı 243’a yükseldi.  Parklarda bakım onarım sağlıklaştırma çalışması, marangozhane ve demir atölyesi ile kamelya üretimi, ihtiyaç duyulan demir aksamların üretimi yapıldı. Kamelya Pergola gibi üretilen ihtiyaç malzemeleri, talep üzerine din ve inanç merkezleri ile okullara monte edilerek teslim edildi.

PANDEMİ SÜRECİNDE ÖNCELİK, BİLGİLENDİRME VE HİJYEN

Pandemi sürecinde Seyhan Belediyesi ekipleri olağanüstü çabayla salgının etkilerinin azaltılmasına katkı sundu. 200 bin afiş, 280 bilboard ve yüzlerce stantla Sağlık Bakanlığınca belirlenen 14 Kural, halkın bilgisine sunuldu.  Seyhan Belediyesi Pandemi sürecinde kurduğu özel ekiple temizlik ve hijyene öncelik verdi. Ekipler 96 Mahalle 8 bin 200 sokakta her hafta 1’er kez olmak üzere dezenfektasyon işlemini gerçekleştirdi. Semt pazarları ve halkın yoğun olduğu bölgelerde hijyen ve temizlik çalışmaları düzenli olarak gerçekleşti.

DİKİMEVİ ÜRETTİ, ÇOCUKLARA BAYRAMLIK VE KIŞLIK MONT HEDİYE EDİLDİ

Seyhan Belediyesi, Başkan Akif Kemal Akay’ın “Her alanda üreten Seyhan” parolasıyla 2020 yılı üretimde hamle yılı oldu. Pandemi sürecinde dikimevinde 850 bin maske üretimi yapılarak dağıtımı yapıldı. Personelin giydiği iş kıyafetlerini ihale ile almaya son veren Seyhan Belediyesi kurulan Dikimevinde kendi personelinin kıyafetini üretti. Ciddi oranda tasarruf sağlayan Belediye, talep üzerine başka Belediyelerin de iş kıyafetlerini dikmeye başladı. Dikimevinde çocuklar için bayramlık kıyafetler üretilirken kışa girerken de kız ve erkek çocukla için 2 bin mont, 2 bin eşofman hazırlanarak teslimi yapıldı.

“BOYA ATÖLYESİ”NDE ÜRETİLEN BOYALARLA SEYHAN RENKLENDİ! 

Seyhan Belediyesi üretime yönelik olarak diğer atılımı Boya atölyesi oldu. Kurduğu atölyede üretilen boyalar, belediyenin ihtiyaçları için kullanılıyor. Daha önce piyasadan satın alınan boyalar “Boya Atölyesi”nde üretilerek ciddi tasarruf sağlandı. Ayrıca üretilen boyalarla;  Milli Eğitime bağlı okul ve anaokulları,  din ve inanç merkezleri, Muhtarlıklar ile kamu binaları renklendirildi.

KÜÇÜK ÖLÇEKLİ ÇİFTÇİYE GÜBRE DESTEĞİ

Kırsal kalkınmaya özel önem veren Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay’ın talimatıyla hayata geçen Kompost gübre üretim tesisi, küçük ölçekli çiftçiye ciddi katkı sundu. Belediyeye ait alanda kurulan ve bilimsel metotlarla üretilen kompost gübre, küçük ölçekli çiftçiye, ürün kalitesinin daha da artması için ücretsiz veriliyor. Belediye ayrıca kendi kullandığı çiçekleri de kendisi üreterek ciddi tasarruf sağlıyor.

SOSYAL BELEDİYECİLİK İLE 100 BİN BİREYE DOKUNULDU

Seyhan Belediyesi Sosyal Belediyecilik uygulamalarıyla halka dokunan hizmetlere imza attı. Seyhan Belediyesi, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, Vefa Destek Grubu ve diğer birimler aracılığıyla Yüz binlerce maske dağıtımının dışında, yaklaşık 100 bin aileye dokunuldu. Bu çerçevede 20 Bin gıda kolisi, 250 bin porsiyon sıcak yemek, 2 bin 800 vatandaşa “Seyhan Halk Kart” ile katkı sunuldu,  yaşlı ve engelli bireylerin 10 bin kez evlerinde kişisel bakımlarının yapıldı.  Ayrıca, yaklaşık Bin engelli bireyin Wolker (Yürütec), Hasta Yatağı, Hasta Karyolası, Manüel ve Akülü Tekerlekli Sandalye ihtiyaçları karşılandı

7’DEN 77’YE HER ALANDA HİZMET

Sosyal Belediyecilik anlayışıyla hareket eden Belediye ekipleri, çocuklara bayram hediyesi kıyafetler, kırtasiye ve oyuncak gibi ihtiyaçlarını karşıladı. Yaş almış bireylere “Gönül Alma”,  yeni doğum yapmış annelere de “Hoş Geldin Bebek” ziyaretleri yapıldı. 450 engelli bireye ve ailelerine hukuki danışmanlık hizmeti ile 250 engelli bireye ve ailelerine psikolojik danışmanlık hizmeti sunuldu. Tarihi Adana Evlerinin gelecek nesillere aktarılabilmesi için kamulaştırılıp restorasyonu yapılan “Adana Evi” dalında Türkiye’nin ilk ve tek olan Tıp ve Diş Hekimliği müzesine dönüştürülerek sağlık turizmine sunuldu. Gençlerin eğitimine katkı için Yeşilevler Taziye evinin bir bölümünde “Bilgi Evi” düzenlenerek açılışı gerçekleştirildi. 

HALKIN TEMSİLCİLERİ MUHTARLARA ÖZEL HİZMET

Seyhan Belediyesi, yönetimde söz sahibi olmalarını sağladığı Muhtarlara özel hizmet desteği sundu. Belediye Muhtarlık İşleri Müdürlüğü, Başkan Akif Kemal Akay’ın toplantılar ve ziyaretlerle fikirlerini, taleplerini ve önceliklerini aldığı Muhtarların ihtiyaçlarına yanıt verdi. Muhtarlık binalarının, klima, bilgisayar,  yazıcı, internet kota artırımı, boya işlemleri, ofis takımı ve kırtasiye ihtiyaçları karşılandı. 13 defa Başkan ile ortak toplantılar yapılarak halkın taleplerinin direk Başkana iletilmesi sağlandı. Maske ve hijyen konusunda desteklenen Muhtarlar ayrıca  “Muhtarlar Günü”nde onore edildiler.

KENT MEYDANI İLERLEDİ, “POZİTİF TAKSİ” HİZMET ETTİ

Seyhan Belediyesi diğer hizmetlerde de verimli bir yıl geçirdi. Zeydan Karalar döneminde başlatılan Kent Meydanı’nda çalışmalarda ciddi ilerlemeler kaydedildi. Başkan Akay meclis oturumunda kent meydanı hakkında üyelere bilgi vermiş ve çalışmaların geldiği noktayı aktarmıştı. Belediyenin Pandemi sürecinde sunduğu hizmetlerden COVİD-19 şüphesi olan bireyleri hastanelere taşıyacak olan Pozitif taksi”  uygulamasında faaliyete girdiği Eylül ayından yılsonuna kadar Bin 281 kişi hastanelere taşındı.  Ayrıca Türkiye’nin kent içinde kedilerinde kısırlaştırılabildiği merkezde Bin 720 kedi ve köpek sokak hayvanının kısırlaştırma işlemi sorunsuz tamamlandı.

53 BİN 526 TON GERİ DÖNÜŞTÜRÜLEBİLİR ATIK DEĞERLENDİRİLDİ

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından yürütülen geri dönüşüm çalışmaları kapsamında kurulan "Sıfır Atık Yönetim Sistemi" çerçevesinde 12 Temmuz 2019’dan 2020 yıl sonuna kadar  53 bin 526 ton değerlendirilebilir atık toplandı. Bu atıklardan 23 bin 800 ton kâğıt ayrıştırıldı. Kâğıt atıkların dönüşümü sayesinde 404 bin 600 ağacın kesilmesi önlenmiş oldu. Ayrıca 17 bin 562 ton plastik atığın ayrıştırılarak geri kazandırılması sonucu 45 bin 784 LT Akaryakıt tasarrufu sağlandı. 6 bin 374 ton cam atığı ile de 7 bin 648 ton cam üretiminde kullanılan hammadde tasarrufu, 5 bin 785 ton metal atık ile de 7 bin 520 ton metal üretiminde kullanılan hammadde tasarrufu sağlandı.