• İstanbul23 °C
  • Ankara28 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SEYDİŞEHİR’DE DENETİMLER ARTACAK
29 Haziran 2020 Pazartesi 08:40

SEYDİŞEHİR’DE DENETİMLER ARTACAK

Türkiye'de başlatılan normalleşme süreci ile birlikte maske takma zorunluluğunun getirildiğini hatırlatan Belediye Başkanı Mehmet Tutal, vatandaşlardan maskesiz dışarıya çıkmamalarını istedi.

 

Belediye Başkanı Tutal; Koronavirüs salgını sonrası normalleşme sürecinde Seydişehir’de her bireyin vatandaşlık görevi olarak, sosyal mesafe, temizlik, maske ve alınan tedbirlere uymaları gerektiğini belirtti.

 

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve birçok kişinin hayatını kaybetmesine yol açan salgında Seydişehir Belediyesi olarak gerekli tüm önlemeleri aldıklarını kaydeden Belediye Başkanı Tutal; “Koronavirüsle mücadelede kurallara uyarak yeni aşamada da risk almadan yaşamımızı sürdürmeliyiz. Seydişehir olarak çok iyi mücadele verdik. Şükürler olsun ki ilçemizde yaşadığımız sıkıntılı dönemde görülen vakalarımızda üzücü durumlar yaşamadık. Sizlerden ricamız lütfen üç kurala kesinlikle uymanız. Ben inanıyorum ki bu süreci de tedbirlerimiz elden bırakmadan sıkıntısız atlatacağız İnşallah” dedi.

 

Başkan Tutal; İçişleri Bakanlığımız tarafında valiliklere gelen genelge ile maske takmamanın cezası 900 lira. Bulunduğumuz her alanda şartlar ne olursa olsun yolda sokakta otobüste, dolmuşta ve diğer kalabalık kapalı ve açık alanlarda, uyarıya rağmen maskenin usulüne uygun şekilde takılmaması durumunda cezai müeyyidenin mutlaka uygulanması gerekiyor. Bizde Seydişehir Belediyesi olarak bu konuda Pazaryerlerimizde, mesire alanlarımız, park ve bahçelerimizde kısacası sorumluk alanlarımızda bulunan mekanlarda denetimlerimizi sıklaştıracağız” dedi.

Bazı hemşerilerimizin maske ve sosyal mesafe kuralına uymadıklarını belirterek, “Artık maske takmayan ve sosyal mesafeye uymayanlara ceza kesilecek. Her şeyi artık hayatımızda yeni normale göre ayarlamamız lazım. Hemşerilerimiz şunu unutmasın ki, ‘bana bir şey olmaz’ demek doğru bir yaklaşım değildir” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 775 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim