MENÜ

Sergen Yalçın kendini kanıtladı mı?

Abone Ol Google News

Beşiktaş’ın yeni teknik direktörü Sergen Yalçın başlangıçta altı aylık sözleşmeyi kabul etmemiş. Başkan Ahmet Nuri Çebi’ye teknik direktör olarak kendini kanıtladığını gerekçe olarak göstererek sözleşme süresini 1,5 yıl olarak belirlenmesini istemiş. Bir teknik direktör kendini nasıl kanıtlar? Yılmaz Vural gibi çok fazla takım çalıştırarak mı yoksa Abdullah Avcı gibi bir takımda uzun yıllar görev yaparak mı?

Haberin Devamı

Bildiğim kadarıyla, Sergen Yalçın görev yaptığı hiçbir takımda tam bir sezon çalışmadı. Sezon başında aldığı hiçbir takım ile sezonu tamamlayamadı, sezonun bir bölümünde göreve geldiği takımlarda ise yeniden sözleşme imzalamadı. Teknik direktörlükte bu bir ölçü ya da kriterdir. Beşiktaş alt yapısını bir kenara koyacak olursak kısa sayılabilecek teknik adamlık süresi içerisinde altı ayrı takımda çalıştı. 20 yıl teknik adamlık yapan Abdullah Avcı ise bu sürenin 11 yılını İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve onun devamı olan Başakşehirspor’da geçirdi. Başakşehir’in başında iki sezon Şampiyonlar Ligi üç sezonda Avrupa Ligi gördü.

Haberin Devamı

Bir dönem Milli takımın başına da geçen Avcı kendini her türlü kanıtladığı halde Beşiktaş’tan gönderildi. Peki, bir takımda yarım sezondan fazla çalışamayan Sergen Yalçın nasıl kendini kanıtlamış oluyor? Futbolculuğu sırasında dört büyüklerde iki tur atan, hocalığında ise meslekte devamlılık denilen öz disiplin sorununu henüz aşamamış bir çalıştırıcı kendini kanıtlamış olur mu? Çok takımda çalışmak iyi hocalığın bir kanıtı olsaydı, dünyada Yılmaz Vural’dan kariyerli hoca olmazdı. Ne var ki Yılmaz Vural Türkiye’de aranılan hocalar arasına hiç girmedi.

Kaldık ki, Sergen Yalçın geçen yıl Konya’da verdiği karar ile henüz birliktelik, ekip ruhu, birbirine bağlılık gibi teknik direktörlüğün ödün verilmeyen ilkelerinden de pek haberdar değil. Çünkü Alanyaspor’da görev yaparken Konya’daki maçtan sonra futbolcularının kafileden ayrılıp özel otomobil ile kaza yapmalarının baş sorumlusu Sergen Yalçın’dır. Çek futbolcu Josef Sural’in ölümünün yükü de Sergen Yalçın’ın sırtında durmaktadır.

Sergen Yalçın’ın Türk kamuoyunda “teknik direktör” olarak anılmadığını ya da böyle bir yerleşik kanı olmadığının en basit belgesi Hürriyet gazetesinin birinci sayfadan verdiği haberdir. Haber Şöyle verilmiş: “Beşiktaş’ta Sergen devri”. Sergen Beşiktaş’a “Sergen Yalçın” olmaya mı geliyor? Beşiktaş’ın durumu buna uygun mudur? Yönetim acele bir karar vermiş gibi geliyor bana…

YORUM YAZ