MENÜ

Sergen Yalçın için büyük fırsat

Abone Ol Google News

Beşiktaş'ın sorunu hep söylendiği gibi sağ bek ve santrfor değil. Öyle olsaydı sorun sadece bu iki bölgede olurdu. Oysa takıma baktığınızda kimse mevkisinin hakkını vermiyor. Son Konyaspor bozgunundan yola çıkarsak sapır sapır dökülen bir takım ve hatalar zinciri vardı sahada. Bir Atiba’nın yokluğu takımı bu kadar etkiliyorsa vay Beşiktaş’ın haline. Evet geçen sezona göre önemli bir güç kaybetti kadro açısından. Ancak oynanan oyun ve alınan sonuçları bununla izah etmek gerçekçi olmaz. Bir kere kötü oynayabilirsiniz ama kötü mücadele etmeniz kabul edilemez. PAOK maçıyla başlayan ve Rio Ave hüsranıyla biten Avrupa macerası sonrası Beşiktaş bir okun yayı gibi iyice gerildi. Hedefte tabi ki başta başkan, teknik direktör ve yeni transferler var. Başkan, baştan ateşten gömlek giymişti ve bu gömlek şu anda başkanı yakmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

Hoca, ikilem yaşıyor

Sergen Yalçın’a gelince; hoca sadece bir teknik adam değil aynı zamanda yuvadan yetişen bir Beşiktaşlı olarak olaya sadece profesyonel olarak bakamıyor. Sergen hoca taraftarın, camianın büyük teveccühü ile geldi ve geçen sezon buna cevap veren bir finalle ligi bitirdi. Ancak yeni sezonda gidenler-gelenler dengesi takımı bir anda eksiye düşürdü. İşte bu ortamda Sergen Yalçın, ‘Beşiktaş ailesinin bir ferdi gibi mi, yoksa bir teknik adam gibi mi davranayım’ ikileminin içinde sıkıştı kaldı.

Haberin Devamı

Mensah maç seçiyor

Welinton, Alanyaspor’a 28 yaşında transfer oldu. Oynadığı maç sayısı 81, asisti yok, attığı gol sayısı 8 ve 31 yaşında Beşiktaş’a geldi. Mensah transferine kimsenin söyleyecek sözü yok. Olumlu yönlerini Kayserispor’un maçlarına bakarak gördük. Ama Mensah’ın hep iyi maçları gündeme geldi. Oysa maç seçtiği, istikrarsız olduğu, Galatasaray’ın elinden alınması nedeniyle pek gündeme gelmedi. Sonuç olarak ekonomik şartlar Beşiktaş’ı böyle bir transfer stratejisine yöneltmiş olabilir. Türkçe’de bir deyim vardır: “Ucuz etin yahnisi yavan olur.”

Töre'nin zamana ihtiyacı var

Sezonun ilk maçında Trabzon’da alınan sonuç, herkese derin bir nefes aldırmıştı. Bu maçta Beşiktaş mı iyiydi, Trabzonspor mu kötüydü sorusunun cevabı kısa zamanda belli oldu. Rio Ave, Antalya ve Konya maçları şapkayı öne koyup düşünmenin gerektiğini gösterdi. Son olarak hücuma yapılan, Gökhan Töre ve Aboubakar transferlerinin zamana ihtiyacı olduğu bir gerçek. Gelelim sezon başı transferlere... N’Sakala, Alanyaspor’la ilk 11’de 123 maça çıkmış, golü yok ve asist sayısı 8. Peki Beşiktaş’ta 4 sezon oynayan Caner Erkin istatistiği ne diyor. Tecrübeli oyuncu, Siyah- Beyazlı formayla ilk 11’de 101 maça çıkmış ve 6 gol 24 asiste imza atmış.

Marjinal bir karar yakışmaz

Beşiktaş’ın şu anda panik yapmadan ayağa kalkmak için elindeki potansiyele tavan yaptırması gerekir. Burada da iş Sergen Yalçın’a düşüyor... Bırakıp gitmenin, ‘benden bu kadar’ demenin zamanı değil. Tam tersi futbolculuğundaki zekasını, teknik direktörlüğünde de gösterip Beşiktaş’ın zor zamanınında düzlüğe çıkarıp gerçek bir efsane olduğunu göstermek için bir fırsat. ‘Benden bu kadar’ deyip çekip gitmek gibi marjinal bir karar vermesi asla yakışmaz. Böyle bir karar sizi sadece sıradanlaştırır...

Haberin Devamı
YORUM YAZ