Şehit Emanetleri Sergisi açıldı

60. Şehit Emanetleri Sergisi, Silivri Belediyesi Sanat Galerisi'nde açıldı.

Şehit Emanetleri Sergisi açıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye'nin çeşitli bölgelerindeki terör olaylarında yaşamını yitiren şehitlerin kıyafet ve eşyalarından oluşan "60. Şehit ve Devlet Büyükleri Emanetleri Sergisi" Silivri Belediyesi Sanat Galerisi’nde açıldı.

Silivri Kaymakamı Ali Partal, Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, İlçe Müftüsü İsa Sağlam, Belediye Başkan Yardımcısı Emre Sarısaltıkoğlu, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Recep Akıncı, MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın, CHP İlçe Başkanı Berker Esen, DP GİK Üyesi Nevzat Sezen, şehit aileleri ve kalabalık bir vatandaş topluluğunun katıldığı serginin açılış kurdelesi şehit aileleriyle birlikte kesildi.

Türkiye'nin 81 ilinde sırayla açılan ve Şehit Aileleri Birliği adına Yozgat'tan gelen coğrafya öğretmeni Menderes Kılıçarslan'ın organize ettiği sergi Silivri'de de Silivri Belediyesi'nin desteğiyle açıldı.

Açılıştan sonra Silivri'de ikamet eden şehit ailelerine ilçe protokol erkanı tarafından anı plaketi takdim edildi.

Sergide Sergide, annesi ile asker olan babasını görmeye gittiği Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde PKK'lı teröristlerin yola tuzakladığı patlayıcının infilak etmesi sonucu annesi ile 10 aylıkken şehit olan Bedirhan bebeğin zıbını ve Diyarbakır'da Kurban Bayramı'nda et dağıtırken terör örgütü PKK yandaşlarınca vahşice katledilerek 16 yaşında şehit olan Yasin Börü'nün okul forması da yer alıyor.

Yine 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın vefat ettiği gün üzerinde yer alan gömlek ve kravatı, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in Cumhurbaşkanlığı forslu kravat ve gömleği ile Muhsin Yazıcıoğlu'nun da gömleği sergideki emanetleri arasında bulunuyor.

Silivri Belediyesi’nin desteğiyle Şehit Aileleri Birliği tarafından oluşturulan sergi 12 Şubat 2020 Çarşamba gününe kadar açık kalacak.