ŞEHİT AZERBAYCAN ASKERLERİ IĞDIR’DA ANILDI

Tarih : 2020-12-04 / Kategori : Genel Haber

ŞEHİT AZERBAYCAN  ASKERLERİ IĞDIR’DA ANILDI

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, topraklarını işgalden kurtarmak için yürütülen operasyonda şehit düşen Azerbaycan askerler için saygı duruşuyla anılması yönünde karar aldı.
Aliyev’in imzaladığı kararda, “Azerbaycan’ın toprak bütünlüğü için canlarını feda eden Vatan Savaşı şehitlerinin anısı, 4 Aralık saat 12. 00’de saygı duruşu ile anılacak.” ifadeleri yer aldı. 
44 gün süren Azerbaycan Ermenistan savaşında şehit olan askerler için Iğdır’da 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.
     

Türkiye Azerbaycan Dostluk Dernekleri Federasyonu Genel başkan yardımcısı ve Iğdır Azerbaycan Evi Derneği başkanı Serdar Ünsal ve üyeleri Karabağ savaşında şehit olan Türk askerleri için bir dakikalık saygı duruşunda bulunarak birlik mesajı verdiler.
          Türkiye Azerbaycan Dostluk Dernekleri Federasyonu Genel başkan yardımcısı Serdar Ünsal,”Dağlık Karabağda işgal altında ki topraklarını kurtarmak için kahramanca mücadele edip şehit olan kahramanları rahmetle anıyoruz. Gazilere de Allahtan şifa diliyoruz. Onlar vatanları için can verdiler yaşasın Türkiye Azerbaycan”dedi .
         Küresel Gazeteciler cemiyeti Iğdır temsilcisi, Yeşil Iğdır ve 15 Temmuz Gazetesi Sahibi Cabbar Şıktaş’ta,”44 gün süren savaşta kahramanca savaşıp şehit olan kardeşlerimizi rahmetle anıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı İlham Aliyev bugün şehitlerin anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yaşasın Türkiye Azerbaycan kardeşliği ”şeklinde konuştu.
Azerbaycan Savunma Bakanlığı, 27 Eylül’de başlayan ve 10 Kasım’da Ermenistan’ın yenilgisini kabul eden anlaşmaya imza atmasıyla sona eren savaşta 2 bin 783 Azerbaycan askerinin şehit olduğunu açıklamıştı.
Azerbaycan ordusunun 27 Eylül’de başlattığı operasyonda 5 kent merkezi, 4 kasaba ve 286 köyün kurtarılması üzerine Ermenistan yenilgiyi kabul etmiş, işgal altındaki Ağdam, Laçın ve Kelbecer illerini de boşaltacağını taahhüt eden anlaşmaya imza atmıştı.
Ermenistan ordusu 20 Kasım’da Ağdam’dan, 25 Kasım’da Kelbecer’den, 1 Aralık’ta ise Laçın’dan
 çekilmişti. Haber:O. Şıktaş

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası