ÖZEL HABER

Ülkemizde corona virüse karşı büyük bir mücadele verilirken, her geçen gün vefat sayısı da artıyor. Sarıyer ilçe genelinde salgına karşı zor koşullarda hizmet veren eczacıların yanı sıra bazı duyarsız eczacılar ise durumdan istifade etmek için özellikle dezenfektan ürünleri, maske ve eldiven gibi yoğun ilgi gören ürünleri fahiş fiyattan satışa sunuyor.

Corona virüsü çok sayıda ülkede binlerce can alırken, Türkiye’de de 277 vatandaşın hayatını kaybetmesine neden oldu. Salgına karşı tüm kamu kurumları, özel sektör ve STK’lar ile amansız bir mücadele verirken, yardıma muhtaç vatandaşların ihtiyaçlarını gidermek için seferber oldu. Gazetemize gelen yoğun şikayetler sonrası yaptığımız araştırmalar Sarıyer’deki bazı eczacıların krizi fırsata dönüştürmenin peşinde olduğunu gözler önüne serdi. Aynı kalitede ve marka ürünlerin fiyatlarında büyük farklılıklar dikkatlerden kaçmıyor.

SARIYERLİLERDEN YETKİLİLERE ÇAĞRI

Sarıyer Posta Gazetesi olarak ilçede faaliyet gösteren eczaneler arasında yaptığımız araştırmalar hiçte iç açıcı değil. Mahallelere göre değişen fiyat farkları vatandaştan büyük tepki alırken, akıllara ‘Bu işletmeler denetlenmiyor mu?’ sorusunu getirdi. Sarıyer Merkez’de 20 TL’den satılan maskelerin diğer mahallelerdeki bazı eczanelerde 30 TL’den satışa sunulduğunu söyleyen Sarıyerliler, yetkililerden daha sıkı denetim yapmalarını ve krizi fırsata çevirmek isteyenlerin önüne geçilmesini istiyor.

DUYARLI ECZACILARDAN SERT TEPKİ!

İlçede hizmet veren eczacıların büyük bölümü krizden yararlanmak isteyen meslektaşlarına tepki gösterirken, “Ülke olarak zor bir dönemden geçerken, durumdan faydalanmak son derece yakışıksız bir durum. Sarıyer’deki eczacıların büyük bölümü buna karşı olurken, maalesef bazı meslektaşlarımız ürünleri daha yüksek fiyatlara satmaya çalışıyor” diye konuştular.

Sarıyer Posta Gazetesi olarak başta yerel yönetim olmak üzere ilgili makamları göreve çağırıyoruz.

SARIYER POSTA