Sarıyer Belediye Meclisi’nin Ekim ayı ilk toplantısı Başkan Yardımcısı ve Meclis Başkanvekili Hüseyin Coşkun’un başkanlığında gerçekleşti. Oturumda 13 madde oylanarak, görüşülmek üzere komisyonlara gönderildi.

Meclis oturumuna; AK Parti, CHP, İYİ Parti, MHP meclis üyeleri, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, İYİ Parti Sarıyer İlçe Başkanı Taner Tayfur, MHP Sarıyer İlçe Başkanı Ünsal Bilgiç, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

TÜRKİYE’NİN ADI BAŞARILAR İLE ANILMALI”

Meclis oturumunda ilk sözü alan Sarıyer Belediye Meclisi AK Parti Üyesi Abdullah Günaylı oldu. Gündem dışı konuşan Günaylı, “19 Mayıs 1919’da Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak, büyük fedakarlıklarla başlattığı milli mücadele Türk Milleti’nin inanç ve azmi sonucu başarıyla sonuçlandı. Bunun akabinde 29 Ekim 1923 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti kuruldu. Atatürk’ün, ‘Türk Milleti’nin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare Cumhuriyet idaresidir’ sözleriyle ilan ettiği cumhuriyet, milletimize bırakılan en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. Bu güzel devleti bizlere armağan eden atalarımızın tek isteği cumhuriyetimizi her zaman koruyup, geliştirmemizdir. Bunu yapabilmek için de çok çalışıp, Türkiye Cumhuriyeti’nin adını başarılar ile anılmasını sağlamalıyız. Cumhuriyeti kurup bizlere armağan eden Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve şehitlerimizi saygıyla anıyor, Allah’tan rahmet diliyorum. Türkiye Cumhuriyeti’nin 96. yaşı kutlu olsun” diye konuştu.

“BU İŞİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Sarıyer Belediye Meclisi AK Parti Üyesi Hüseyin Coşgun, “Öncelikle Milliyetçi Hareket Partisi teşkilatına, Türk dünyasına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Devlet Bahçeli’nin bir an önce sağlığına kavuşarak, çok önemli olan devlet görevindeki yerini almasını temenni ediyorum. Ayrıca hem 6 Ekim İstanbul’un kurtuluşunun hem de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum. Geçtiğimiz aylarda Sarıyer Belediyesi bir araç kiralama ihalesi yaptı. 3 yıllığına 98 milyon TL karşılığında 233 adet araç kiraladı. Bunun yanında da 130 sürücü personel alımı yaptı. Her zaman dile getirdiğimiz gibi bu araçlar hizmet için kullanılacaksa tabi ki lafımız yok. O zaman arabaları toplayıp şov yapmaya da gerek yok. Belediyenin daha önce 12 adet makam aracı vardı. Bu sayı şuan 17 oldu. Peki belediyenin üst segmentinde 6 adet makam aracı gerekiyorken, neden 17 araç kiralandı? Kamuoyu ile paylaşırsanız seviniriz. Ayrıca ihale öncesi oluşturulan şartnamelere baktığımızda ihaleyi kazanacak firmayı işaret eden maddelerin olduğunu görüyoruz. Şartnamede kiralanacak 233 aracın 37 tanesi firmanın kendi öz malı olması gerektiği belirtiliyor. İhale Kanunu’na göre bunun yazılmasında herhangi bir sakınca yok. Fakat öyle araçlar yazılmış ki resmen eleme yöntemi uygulanmış. Misal 2019 model 35+2 tipindeki 25 otobüsün 20 tanesi yine firmaya ait olması gerekiyor. Ben piyasa araştırmasını yaptım. Bu aracın tanesi 500-800 bin TL arasında değişiyor. Kabaca bir hesaplama yaparsak firmaya otobüslerin maliyeti yaklaşık 16 milyon TL civarında. Peki tek kalemden ihaleye girecek hangi firma 16 Milyon TL’lik yatırım yapar? İhaleye ancak aranan şartlara uygun aracı olan firma katılabilir. Öncelikle bu ihalenin kesinleşmesini bekleyeceğiz ve ardından önergemizi isteyeceğiz. Kısacası Sarıyer Belediyesi’nde araç kiralama işindeki sıkıntı devam ediyor. Bu işin takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.

Sarıyer Belediye Meclisi AK Parti Üyesi Saim Kadıoğlu ise Meclis’e iki soru önergesi verirken, Sarıyer Belediye Meclisi AK Parti Üyesi Verda Yiğit ise, Sarıyer’de kapatılan İSMEK’lerin son durumu ile ilgili bilgilendirmenin yapılmasını istedi.

MHP’DEN O UYGULAMAYA TEPKİ!

Sarıyer Belediye Meclisi MHP Üyesi Mehmet Delihasan, “Geçmiş olsun dilekleri için Hüseyin Coşgun’a teşekkür ediyorum. Ayrıca liderimizin sağlığı üzerinden siyaset yapanları da kınıyorum. Bu vesile 3 Ekim Dünya Türk Günü’nü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum. Ayrıca 7 Ekim 1980 yılında darbeci yönetim tarafından idam edilen Mustafa Pehlivanoğlu’na Allah’ta rahmet diliyorum. Yerel seçimlerin üzerinden aylar geçmesine rağmen şu ana kadar ki Meclis toplantılarımızda Sarıyer çok fazla konuşulmadı. Daha çok genel siyaset ve İBB ele alındı. Umuyorum ki bundan sonraki toplantılarda daha Sarıyer’i daha çok konuşuruz. Geçtiğimiz günlerde Silivri’de 5,8 ve daha sonra 100’ü aşkın artçı depremler meydana geldi. Ben ilçemizde başta okullarımız olmak üzere yaşam alanlarında herhangi bir zararın olup olmadığını sormak istiyorum. Herhangi bir hasar kaydı tutuldu mu? Gerekli önlemler alındı mı? Son olarak Doğu Türkistan’da Çin tarafından soydaşlarımızın dini, dili ve kültürü yasaklanmışken, İBB’nin otobüs, metro ve tramvay duraklarında Çince tabela asmasını anlamakta güçlük çekiyorum. Çin’de bırakın Türkçe tabelayı, Türkçe konuşmak bile yasak. Hal böyle iken o zulüm İBB tarafından bu şekilde mi karşılanıyor? Bu uygulamayı şiddetle kınıyorum” diye konuştu.

“SENİ UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ”

Sarıyer Belediye Meclisi CHP Üyesi Meltem Yücel Pir, “Konuşmama başlamadan önce Sayın Mehmet Delihasan’a cevap vermek istiyorum. Sağlık üzerinden kimsenin siyaset yapacağını düşünmüyorum. Ayrıca Genel Başkanınıza da acil şifalar diliyorum. 3 hafta sonra cumhuriyetimizin 100. yılına bir adım daha yaklaşacağız. 29 Ekim günü Cumhuriyet Bayramı’nın 96. yılını kutlayacağız. Cumhuru, cumhuriyeti, hürriyeti ve özgürlüğü sonuna kadar tadacağız. Elbette ki Atamızı anacağız. ‘Atatürk kalbimizdesin ve iyi ki Türk oğlusun. Seni unutmadık, unutturmayacağız’ diyeceğiz” dedi.

SARIYER POSTA