Sarıyer Belediye Meclisi’nin Kasım ayı ilk toplantısı Başkan Yardımcısı ve Meclis Başkanvekili Hüseyin Coşkun’un başkanlığında gerçekleşti. Görüşülen 4 madde oybirliği ile kabul edilerek ilgili komisyonlara gönderilirken, toplantıya Meclis üyelerinin anlamlı hareketi damgasını vurdu.

Oturuma; MHP Sarıyer İlçe Başkanı Ünsal Bilgiç, İYİ Parti Sarıyer İlçe Başkanı Taner Tayfur, muhtarlar ve Sarıyerliler katılırken, Meclis üyelerinden anlamlı bir hareket geldi. Toplantıya ‘Lösemili Çocuklar Haftası’ dolayısıyla düzenlenen ‘Maskemi Takarım Farkındalık Yaratırım’ projesi kapsamında farkındalık yaratmak için maske takarak katıldı.

“KIZILAY’A SAHİP ÇIKALIM”

Maddelerin oylamasına geçilmeden önce söz alan Sarıyer Belediye Meclisi AK Parti Üyesi Abdullah Günaylı, “Kızılay, 1868 yılından bu yana çocuklarını çok seven anne ve baba şefkati ile felakete uğramış kişileri kucaklayan, onlara barınma, yiyecek ve yaşamlarını sürdürecek her türlü imkanları sağlayan çok önemli bir kurum. Türk Kızılayı, ülke çapında yaygınlaştırdığı afet müdahale ve afet lojistik sitemleri ile dünyanın en iyi afet örgütlenmelerinden biridir. Bölge kan merkezleri, kan bağış merkezleri ve mobil kan bağış araçları ile ülkemizin ihtiyacı olan kanın tamamını gönüllü ve sürekli bağışçılardan karşılamaya devam ediyor. Her sağlıklı bireyin kan bağışında bulunması çok önemli. Çünkü alınan her ünite kan 3 kişinin hayatını kurtarıyor. Şunu hiçbir zaman unutmayalım; Bir gün kendimiz veya yakınlarımız için kana ihtiyaç olabilir. Eğer yeterli kanı bulamazsak sevdiklerimizi kaybedebiliriz. Bunun yaşanmaması için Kızılay’ımıza sahip çıkalım” diye konuştu.

DEMİRTAŞ’TAN KADINA ŞİDDET FARKINDALIĞI

Gündem dışı konuşan Sarıyer Belediye Meclisi AK Parti Üyesi Gamze Demirtaş, kadına şiddet ile ilgili önemli bilgiler verdi. Kadına şiddetin yalnızca bir erkek tarafından gerçekleştirilmediğini söyleyen Demirtaş, konunun toplumsal bir sorun olduğunu vurguladı. Son 17 yılda kadına şiddetin azaltılması, şiddete maruz kalan kadınların korunması ve şiddetin caydırılması için yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

MECLİS’TE GERİLİM

Sarıyer Belediye Meclisi AK Parti Üyesi Gamze Demirtaş’ın kadına şiddet ile ilgili yaptığı konuşmanın ardından oturumu yöneten Meclis Başkanvekili Hüseyin Coşkun ile Sarıyer Belediye Meclisi AK Parti Üyesi Hüseyin Coşgun arasında kısa süreli gerilim yaşandı. AK Parti hükümeti öncesinde daha az kadın cinayetlerinin yaşandığını söyleyen Hüseyin Coşkun’a, AK Partili Hüseyin Coşgun tepki gösterdi. Meclis Başkanvekili Coşkun, “Kadına ve çocuğa şiddeti sadece yasa çıkararak engelleyemezsiniz. Yapılan çalışmalar ile ilgili verdiğiniz bilgilerden dolayı teşekkür ediyorum. Fakat bu sorun toplumun genelini ilgilendiriyor. Bu yüzden yeni bir toplumsal mutabakatın sağlanması gerekiyor” dedi. Meclis Üyesi Coşgun ise, “İlk defa özel günler hakkında yapılan konuşmalarda siyasi üslubu benimsememiştik. Ben Gamze Hanıma konuşması için teşekkür ediyorum. Bu çok hassas bir konu. Buradan nasıl malzeme çıkardınız merak ediyorum. Biz burada siyaset yapmış olsaydık 2009 ‘da verdiğiniz kadın sığınma evi sözünüzü neden tutmadığınızı söylerdik. İktidara olan öfkenizi bu hassas konuya karıştırmayın” ifadelerini kullandı. Tartışma kısa sürede sona erdi.

Sarıyer Belediye Meclisi AK Parti Üyeleri Verda Yiğit, Ali Yaman ve Hasan Demiralp, sözlü ve yazılı soru önergeleri verdi.

“ATATÜRK’E VEFA BORCUMUZ VAR”

Sarıyer Belediye Meclisi MHP Üyesi Mehmet Delihasan, “Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 81. yılında rahmet ve minnetle anıyorum. Türk Milletinin hak ettiği onurlu ve bağımsız yaşama seviyesine çıkarma konusunda üstün bir çaba ve mücadele azmi gösteren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e büyük vefa borcumuz olduğu şüphesizdir. Atatürk, her şeyden önce Türk Milletinin tarihi birikimine inanmış, neleri başarabileceğini idrak etmiş ve takip ettiği amaçlarını bu kapsamda belirledi. Büyük önderimizi bir kez daha saygıyla yad ediyorum. Bildiğiniz gibi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e başöğretmen unvanının verilmesinin üzerinden 91 yıl geçti. Bu özel gün öğretmenler günü olarak kutlanmaktadır. Bu vesileyle öğretmenlerimizin  Öğretmenler Günü’nü kutlarken, terör örgütü tarafından şehit edilen Aybüke Yalçın ile Necmettin Yılmaz ve tarih öğretmeni olacakken tarih yazan, vatan hainleri tarafından şehit edilen Fırat Yılmaz Çakıroğlu’na Allah’tan rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı.

SARIYER POSTA