Bayraktepe Restaurant’ta gerçekleşen ve Samsun’da yaşayan birçok Sinoplu bürokratın katılım sağladığı programda renkli anlar yaşandı. Bafra Cumhuriyet Başsavcılığı görevinden Samsun Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği görevine atanan Turgut Türkmen onuruna yeni adli yılın başlangıcında verilen kahvaltıda davetlilere Sinop'ta özel olarak hazırlattırılan yöreye has nokul ikramı da yapıldı. 

SİNOP ÇOK MÜMTAZ BİR ŞEHİR
Programda konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Sinoplularla birlikte olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Sinop'un mümtaz bir şehir olduğunu kaydeden Başkan Demir; "Böyle bir sabah vaktinde birlikte olmak beni son derece mutlu etti. Size bir bilgiyi paylaşayım. Gülser hanım benim akrabam. Samimi söylüyorum Gülser Hanım Şüküroğullarından ve benim akrabam. Sinop çok mümtaz bir şehir Herhalde dünyada eşi emsali az bulunur. Sinop'u çok iyi bilen birisiyim. Ayancık,  Boyabat, Erfelek, Gerze, Türkeli hepsini çok iyi bilirim ve hepsine gitmişimdir" dedi. Başkan Demir, etkinliğe katılan 23. dönem Sinop Milletvekili olan Prof.Dr. Abdurrahman Dodurgalı'ya da dönerek; "Sayın Dodurgalı Sinop'a çok hizmet etti. Bende buna Şahidim. Beraber ettik Allah'ın izniyle" ifadelerini kullandı.  

AMACIMIZ BİRLİK VE BERABERLİK
Programda konuşan Dernek Başkanı Gülser Övet Kesimal, amaçlarının Samsun'da yaşayan Sinopluları kaynaştırmak olduğunu belirterek, önümüzdeki günlerde de farklı programlarla bir araya gelmeyi arzuladıklarını söyledi. Dernek çalışmaları hakkında da bilgi veren Kesimal; “Hiçbir siyasi amaç gütmeyen Sinoplular ve Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğimiz, Samsunda ki Sinopluları bir çatı altında toplamak birlik ve beraberliğini sağlamak amacıyla kuruldu. Zor hayat koşullarında sorunlarına çözüm yolları aramak ve bulmak, Samsun’da tanıdık yüz ve dert ortağı olma amacıyla 10 yıl önce bu yola çıktık. Memleketimizin insanı olsun olmasın kimisine bir anne, baba, ağabey, abla olmuştur ve olmaya devam edecektir. Dernek olarak 'El eli yıkar, iki el yüzü yıkar' sloganıyla hareket ediyoruz. Birkaç Sinoplu hemşerimizin başlattığı bu hareketin bugünkü düzeyine ulaşmış olması  hiç şüphesiz küçümsenemez" dedi.

KÜLTÜRÜMÜZÜ YAŞATIYORUZ
Derneğin kuruluşundan bugüne kadar emeği geçen tüm üyelere de teşekkür eden Başkan Kesimal şunları söyledi: "Etkinliklerimiz kapsamında 16 yılda 17 bin kişiye ulaştık. Üyelerimizi refaha kavuşturmanın, onları bir arada tutmanın, kültürünün yok olmasını engellemenin peşine düşmek temel her zaman amacımız oldu. Farklı kültürlerin kol gezdiği büyük şehirlerde çocuklarımızı, kendi kültürünü bilen gençler olarak yetiştirmedikten sonra, köyüne Camii, okul, yol yapamazsın. Bizler dernek çatısı altında, sıcak bir yuva sunup, kültürümüzü öğretip, köyünün ve halkının güzelliklerini aktarmayı daima hedefliyoruz. Hangi kültür ortamına girerse girsin bu yönü her zaman güçlü olacaktır. 

ENGELSİZ YAŞAM AİLESİ OLUŞTURDUK
Saygıdeğer misafirler, Milli Eğitim ve İlkadım Halk Eğitim ve İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerimizin desteği ile gönüllü olarak engelsiz yaşam ailesi oluşturduk. Maddi manevi sorumluluklar alarak bazı zaman anne baba bazı zaman kardeş olduk. Ayrıca buradan herkesin huzurunda Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’e özel çocuklarımıza Samsun’un belirli kurumlarında istihdam sağladığı için şükranlarımı sunuyorum. Bugün burada düzenlenen kahvaltıya sponsor olan sevgili Murat Akkaya’ya ve katılım sağlayan tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Bu arada kahvaltıya büyükleriyle gelen çocuklarda unutulmadı. City Mall AVM’de bulunan Kelebek Vadisi kurucusu Meltem Orhan ve ekibi miniklere eğlenceli anlar yaşattı.
Kahvaltı organizasyonuna, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ve Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci’nin yanı sıra, Samsun Başsavcı Vekili Turgut Türkmen, Havza Kaymakamı Metin Yılmaz, 23. Dönem Sinop Milletvekili Prof.Dr. Abdurrahman Dodurgalı, Samsun Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, İlkadım Halk Eğitim Müdürü Murat Yalçınkaya, hakim ve savcılar ile çok sayıda Sinoplu katıldı.
 

Editör: Vitrin Haber