Çukurova Teknokent Eklemeli Üretim Merkezi’nde (EKÜM) bulunan beş adet üç boyutlu yazıcı, üretim için durmaksızın çalışarak Balcalı Hastanesi’nin siperlikli yüz maskesi ihtiyacını karşılamaya çalışıyor. Firma bir günde 20 adet siperlikli maskeyi insan sağlığı için tehdit oluşturmayan organik filament (mısır nişastası kökenli) kullanılarak üç boyutlu yazıcılarla basıyor. Bir siperlikli maskenin hazırlanması yüksek çözünürlüklü baskı ile yaklaşık 4 saat 10 dakikada tamamlanıyor.

 Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar’a Ürettikleri Siperlikli Yüz Maskesini Tanıttılar

Makoto Mühendislik ve Çukurova Teknokent çalışanlarından Alkım Aydın, İhsan Türkcan ve Sait Karasoy, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar’ı makamında ziyaret ederek üretimi tamamlanan maskelerin tanıtımını yaptı. Genç girişimciler, “Ülkemizin ve tüm dünyanın içinde bulunduğu bu zor süreçten başarıyla çıkabilmesi adına elimizden gelen ve üzerimize düşen her türlü görevi yapmaya hazırız, ihtiyaç duyulması halinde üretimi daha da arttırarak fedakârca görev yapan Balcalı Hastanesi sağlık çalışanlarımıza desteğimizi sürdüreceğiz.” dediler.

Rektör Prof. Dr. Kibar’a bilgi veren girişimciler, “Sağlık çalışanları ağız maskelerinin yanında bu siperlikli maskeyi de takıyor. Bu maskeler hem gözleri koruyor hem de yıkanarak tekrar tekrar kullanılabildiği için ağız maskesi olmayan durumlarda da birçok sıkıntıyı gideriyor.” şeklinde konuştu.

Prof. Kibar: “Sağlık Bakanlığı’nın Sayfasında Yer Alan Bilgilendirmeleri Takip Etmeleri ve Bununla İlgili Uyarılara Mutlak Suretle Uymaları Gerekiyor”

Çalışmaya katılanlara teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Kibar, maskelerin Balcalı Hastanesi’ndeki çalışanlara verileceğini ifade ederek, tüm personel ile öğrencilerinin Sağlık Bakanlığ’ının sayfasında yer alan yeni Koronavirüs  (Covid 19) ile ilgili bilgilendirmeleri takip etmeleri ve bununla ilgili uyarılara mutlak suretle uymaları gerektiğini vurguladı.