Ruhsatsız Beton santrali ile İnsanlığa Beton!

4 Hastanenin, 1 AVM'nin, 1 Üniversite'nin ve yerleşim alanlarının ortasında Beton Santrali'nin ne işi var?

Ruhsatsız Beton santrali ile İnsanlığa Beton!
Ümraniye ilçesi Yamanevler Mahallesi, Alemdağ Caddesi, No.171/17, numaralı taşınmazlar üzerinde bulunan alanda Boğaziçi Beton firmasına ait beton santralinin faaliyetlerini ruhsatı olmadan, kanunsuzluk yaparak yoğun şekilde sürdürmekte olduğu iddia edildi. Konu hakkında açıklayıcı bilgi almak üzere Ümraniye Belediyesi’ne yazılı sorduk, sorularımız cevapsız kaldı. Belediyenin sessizliği merak konusu oldu.

 
Yaptığımız incelemeler ve araştırmalar neticesinde Boğaziçi Beton firmasına ait beton santralinin 198 metre yakınında Üniversitesi Kampüsü, 292 metre yakınında AVM ve 381 metre yakınında Spor Kompleksi bulunmakta. Ayrıca bu ruhsatsız ve kanunsuz olduğu iddia edilen beton santralinin yaklaşık 500 metre yakınında 4 adet hastaneler bulunma. Şehrin merkezinde yerleşim alanlarının içerisinde insan sağlığını tehdit eden böyle bir ticarethaneye belediyenin neden göz yumduğu merak konusu oldu.

 
Konu hakkında Boğaziçi Beton San. Ve Tic. A.Ş.’ne iddiaları elektronik posta ile sorduk. Gazetemize verdikleri cevapta “Şirketimizin tüm işyerleri ve şantiyelerinde ruhsat almaksızın herhangi bir faaliyet yürütmediğini ve ayrıca tüm şantiyelerimizde çevreye ve insan sağlığına azami önem gösterdiğini özellikle belirtmek isteriz. Boğaziçi Beton Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi olarak hem doğaya, insana, çevreye ve geleceğe olan duyarlılığımız hem de mevcut müşteri portföyümüz düşünüldüğünde mevzuat ve yasanın ilgili hükümlerine aykırı herhangi bir eylemde bulunabilmemiz söz konusu dahi değildir. Ayrıca belirtmek isteriz ki, şirketimize ait tüm işyeri ve şantiyelerimiz hukuka uygun olarak işletilmekte ve aralıklarla denetlenmektedir." Diye cevaplandırdılar. Firma'dan ikinci bir yazışma ile ruhsat vs. bilgilerini haberimizde yayımlamak üzere talep ettik cevap verilmedi.
 
Boğaziçi Beton Sanayi Ticaret A.Ş.  iddiaları yalanlarken, vatandaşlarca Cimer'e yapılan şikâyetlere verilen cevapta iş yerinin ruhsatsız olduğu ifade edildi. İşte Cimer’den gelen cevap; “Ümraniye Belediyesi Zabıta Müdürlüğünce 30 - 09 - 2019 tarihinde verdikleri cevapta, "Yamanevler Mahallesi, Alemdağ Caddesi, No.171/17, Boğaziçi Beton Sanayi Ticaret A.Ş. İşyerinde yapılan denetimler neticesinde işyerinin ruhsatsız olduğu anlaşılmış, 00254 No'lu tespit tutanağı tanzim edilerek yasal işlem başlatılmıştır. Ş. K.  Zabıta Memuru" Denilmiştir.
Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2020, 13:14

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17