Sinop Diyojen Rotary Kulübü ev sahipliğinde Vira Otelde basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya, Rotary 2430. Bölge Guvernöru Serhan Antalyalı, Guvernör Özel Temsilcisi Celil Kuruada, Guvernör Yardımcısı İsmail Can, Sinop Diyojen Rotary Kulübü Dönem Başkanı Burçak Kolay, Aile ve Toplum Hizmeti Komite Başkanı Ahmet Kavazak  ve kulüp üyeleri ile basın mensupları katıldı. 

Toplantı, Sinop Diyojen Rotary Kulübü Dönem Başkanı Burçak Kolay'ın açılış konuşmasıyla başladı. Kolay, kulübün Sinop'taki faaliyetleri hakkında genel bilgi verdi. 
Rotary 2430. Bölge Guvernöru Serhan Antalyalı, 1905 yılında kurulan Rotary'nin dünyada barış ve iyi niyeti yaymak amacı ile  dünyadaki şi ve meslek insanlarının birleşmesinden meydana gelen dünyanın en büyük sivil toplum örgütü olduğunu söyledi. Dünya genelinde 1 milyon 200 binden fazla üyesi olan Rotary'nin Birleşmiş Milletler'de (BM) danışmanlık masası olan ilk ve tek STK olduğunu belirten Antalyalı, dünya genelinde 200 ülkede Uluslararası Rotary Kulübüne bağlı 36 bin kulübün, Türkiye'de de 38 şehirde yaklaşık 6 bin üyeyle 240 kulübün faaliyet gösterdiğini dile getirdi.  Serhan Antalyalı: "Rotary’nin hizmet ideali, 'kendinden önce hizmet' olarak tanımlanır. Bu anlayış tüm Rotaryenlerin ortak tavrı olurken, dünya çapında insanları ortak amaçlar çerçevesinde bir araya getirir. Rotary Kulüplerinin üye profili, bulundukları bölge ve ülkedeki temsil edilen iş ve mesleklerin bir yansımasıdır. Kulübün her üyesi, farklı bir mesleği temsil etmektedir. Rotary’nin bu yapılanma biçimi sorunlar üzerine üretilen düşüncelerin, toplumun her kesimini kavrayabilmesi ve hizmetin toplumun tüm katmanlarına yayılabilmesini sağlamak içindir. Kısaca Rotary, üç temel ilkeye dayanmaktadır: üyeler arasında dostluğu geliştirmek, hizmet etme fırsatlarını çok yakından incelemek, hizmet idealini kişisel yaşantımızda vurgulamak" dedi. 

BİZ TERÖRİST DEĞİLİZ, VATANIMIZI SEVİYORUZ
Rotary'nin farklı söylemlerle yaftalanmaya çalışıldığını ve bunun kabul edilemez olduğunu kaydeden Serhan Antalyalı, "Biz terörist değiliz. Kim ne kadar vatanını ve bayrağını seviyorsa, bizde o kadar vatanımızı bayrağımızı seviyoruz. Biz her zaman 'Hizmet, hizmet' diyoruz. Bu kez de FETÖ yaftasını yakıştırdılar. Biz 1905 yılından bu yana 115 yıldır hizmet veriyoruz. Bizler kadar şanslı olmayan insanlar için karşılık beklemeden hizmet ediyoruz. Bu boynumuzun borcu. Bizim onlarla bir işimiz yok. Tam tersine vatanımız için can vermeye hazırız. Sizlerin böyle düşünmediğinizi biliyorum. Ama maalesef biz kendimizi anlatmadığımız için başkaları yanlış anlattı. Biz bu algıyı yıkmak için çabalıyoruz. İşte bunun için buradayız" diye konuştu.


 

Editör: Vitrin Haber