Rize'ye Giriş Yapan Herkes Sağlık Kontrolünden Geçiriliyor

Rize'ye Giriş Yapan Herkes Sağlık Kontrolünden Geçiriliyor
Rize’ye il dışından giriş yapan herkes, korona virüs tedbirleri kapsamında sağlık kontrolünden geçiriliyor

Çin’in Wuhan şehrinde Aralık 2019’da ortaya çıkıp haftalar içerisinde dünyaya yayılan ve Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından ‘pandemi’ ilan edilen korona virüs (Kovid-19)’a karşı Rize’de büyük bir mücadele başlatıldı.

Kovid-19 ile mücadelede Rize Valiliğince başlatılan il dışı seyahatler düzenlemeleri kapsamında hayata geçirilen “Varış Kontrol Belgesi” uygulamasına yoğun bir şekilde devam ediliyor.

Bu amaçla Rize’nin Trabzon il sınırında emniyet, jandarma ve sağlık ekiplerince korena virüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında gerçekleştirilen yol kontrollerinde, her türlü toplu taşıma araçları ve özel araçlar durdurularak ‘Varış Kontrol Belgesi’ uygulaması yapılıyor.

Durdurulan araçlardaki yolcuların tek tek ateşini ölçülürken, yolcular öksürük ve benzeri semptomlar yönüyle virüs taramasından geçiriliyor. Ekipler ayrıca, korona virüsüne karşı da vatandaşlara bilgilendirme yapıyor. Zaman zaman araç kuyruklarının oluştuğu uygulama sırasında ekiplere teşekkür eden yolcular, bu süreci de elbirliğiyle atlatacaklarına inandıklarını söylediler.

rizeye-giren-tum-araclar-kontrol-altinda-(1).jpgrizeye-giren-tum-araclar-kontrol-altinda-(6).jpgrizeye-giren-tum-araclar-kontrol-altinda-(2).jpgrizeye-giren-tum-araclar-kontrol-altinda-(4).jpgrizeye-giren-tum-araclar-kontrol-altinda-(8).jpgrizeye-giren-tum-araclar-kontrol-altinda-(7).jpgrizeye-giren-tum-araclar-kontrol-altinda-(5).jpgrizeye-giren-tum-araclar-kontrol-altinda-(3).jpg