MENÜ

Rize'yi Skoda taşıdı

Abone Ol Google News

İlk 10 dakikada ev sahibinin istekli, arzulu oyunu konuk ekibe zor anlar yaşattı. Gençlerbirliği de daha çok kontrataklarla rakibini vurmaya çalıştı, fakat etkisiz kaldı. Karadeniz ekibinde Garmash’ın ismi savunmada ve hücumda sık sık duyuldu. Garmash, rakip savunmanın arasına attığı toplarla yeni transfer Skoda’yı golle buluşturmak istese de bu ikili bir türlü anlaşamadı.

Haberin Devamı

Kontrolsüz çıkışlar...

Özellikle Rize’de orta alanda yapılan hatalar, Gençlerbirliği için fırsatlara dönüştü. Fakat Başkent ekibinin kontrolsüz çıkışları, pozisyonun verimliliğinin de kısa sürmesine sebep oldu. 25’te ceza sahası içerisinde Skoda ayağına gelen fırsatı değerlendiremedi, Boldrin’e pas verdi. Boldrin de meşin yuvarlağı Rize Meydanı’na gönderdi! Sahanın hareketli ismi Boldrin, mücadeleye sağda başladı. İlk yarının sonlarına doğru teknik direktör İsmail Kartal, oyuncusunu sola alarak, bu kanatta da denedi, ancak beklediği gol gelmedi. İki takım soyunma odasına 0-0’lık sonuçla gitti. İkinci yarıda da ev sahibi, topu ayağında tutan taraftı. 61.’de Moroziuk, serbest vuruşta kaleyi yokladı, devre arasında Başkent ekibine katılan Nordfeldt gol izni vermedi. Bu dakikadan itibaren mücadele hız kazandı.

Haberin Devamı

Aminu’nun girişi

İsmail Kartal, 65’te Umar Aminu’yu alarak, rakibi etkisiz hale getirmek istedi. 70. dakikada kaptan Abdullah, ortaladı, ilk yarıda varlık gösteremeyen Skoda topa vurdu, kaleci dokundu. Devamında Skoda önüne düşen meşin yuvarlağı boş kaleye göndermekte zorlanmadı: 1- 0. 85. dakikada Aminu, müthiş bir pasla topu Skoda’ya ulaştırdı. İlk golün sahibi meşin yuvarlağın altına iyi girdi, farkı 2’ye yükseltti: 2-0. İlk yarıda Garmash’ın besleyemediği Skoda, ikinci yarıda Aminu’nun girişiyle Rize’ye can verdi. İkinci yarıya galibiyetle başlayan ev sahibi ekip alt sıralarla arayı açmakla kalmadı, haftaya Lider Sivas ile oynayacağı maç öncesi moral buldu.

YORUM YAZ