Rize'de Eski Eşi Tarafından Öldürülen Kadın ile İlgili Haberlere Yayın Yasağı Getirildi

Rize'de Eski Eşi Tarafından Öldürülen Kadın ile İlgili Haberlere Yayın Yasağı Getirildi
Rize’de eski eşi tarafından öldürülen kadın ile ilgili haberlere yayın yasağı getirildi. Yasak kararının soruşturma bitinceye kadar süreceği açıklandı.

Rize Sulh Ceza Hakimliği, 27 Mart 2020 tarihinde eski eşi Ali Rıza Havuz tarafından Cumhuriyet Caddesinde uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybeden Hatice Kurt’un soruşturması tamamlanıncaya kadar yazılı, görsel ve sosyal medya ile internet ortamında faaliyet gösteren her türlü haber, röportaj, eleştiri vb. yayınların yapılmasına yayın yasağı getirdi.

Hakimlikten yapılan açıklamada, Rize Cumhuriyet Başsavcılığının talebiyle 27 Mart 2020 tarihinde Hatice Kurt’un eski eşi tarafından öldürülmesi olayına ilişkin olarak yürütülen soruşturmada olayın basın yayın organlarında yayınlanmasının soruşturmanın amacını tehlikeye düşürebileceği, bu nedenle soruşturma tamamlanıncaya kadar soruşturma dosyası ve soruşturmaya konu olan olay hakkında yazılı, görsel ve sosyal medya ile internet ortamında faaliyet gösteren her türlü haber, röportaj, eleştiri vb. yayınların 5187 sayılı CMK’nın 3/2. Maddesi gereğince yasaklanmasına karar verilmesinin kamu adına talep edildiği ifade edilerek, “Hakimliğimizce yapılan değerlendirme sonucunda 27 Mart 2020 tarihinde Hatice Kurt’un eski eşi Ali Rıza Havuz tarafından öldürülmesi olayı ile ilgili olarak Rize Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma yürütüldüğü, olayın basın yayın organlarında yayınlanmasının soruşturmanın amacını tehlikeye düşürebileceği ve kamu düzenini bozabileceği yönünde Hakimliğimizce kanı gelmekle Rize Cumhuriyet Başsavcılığının talebinin kabulüne karar verilmiştir” ifadelerine yer verildi.