Rize’de Artvin Yönünden Gelen Yolculara da Koronavirüs Taraması Yapıldı

Rize’de Artvin Yönünden Gelen Yolculara da Koronavirüs Taraması Yapıldı
Rize'de, koronavirüsün (Kovid-19) bulaşma riskini en aza indirmek için şehrin ana giriş noktalarında "Varış Kontrol Belgesi" uygulaması aksatılmadan devam ediliyor.

Rize Valiliğince, koronavirüs salgınını  önleme çalışmaları kapsamında alınan kararlar doğrultusunda kentin ana giriş noktaları Alipaşa, Fındıklı, İkizdere ve İyidere ilçelerinde İl Sağlık Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, yolcular sağlık taramasından geçiriliyor. Rize Valiliğince temin edilen termal kamera ile de araçlarda bulunan her bir yolcunun vücut ısıları taranıyor.

Bu kapsamda kentte Trabzon ve Erzurum sınırlarının yanı sıra Artvin yönünden de Rize’ye giriş yapan her bir araçtaki yolcular Fındıklı’da bulunan kontrol noktasında tek tek sağlık kontrolünden geçirildi. Burada ki uygulamalarda da her bir yolcu için “Varış Kontrol Belgesi” düzenlenmeye devam edildi.

Öte yandan Erzurum sınırından gelenlere İkizdere ilçesinde yapılan taramada 120 kişi sağlık kontrolünden geçirilmiş, bu denetimler esnasında 5 kişide yüksek ateş tespit edilmesi üzerine ev izolasyonuna gönderildiği bilgisine ulaşılmıştı.

rize’de-yolculara-koronavirus-taramasi-yapildi-(1)-001.jpgrize’de-yolculara-koronavirus-taramasi-yapildi-(2)-001.jpgrize’de-yolculara-koronavirus-taramasi-yapildi-(3).jpgrize’de-yolculara-koronavirus-taramasi-yapildi-(4)-001.jpg