Rize'de 5 Kişi Yaralı Kurtarıldı, Kayıp Vatandaşlar Aranıyor

Rize'de 5 Kişi Yaralı Kurtarıldı, Kayıp Vatandaşlar Aranıyor
Rize'nin Çayeli ilçesinde meydana gelen sel ve heyelanlarda kayıp olduğu bildirilen kişinin bulunması için çalışma başlatıldı.

Şiddetli yağışın sel ve heyelanlara yol açtığı ilçenin Madenli beldesi Yeni Mahalle'de yaşayan Ali Uzun'dan haber alamayan yakınları, durumu AFAD ekiplerine bildirdi.

İhbar üzerine AFAD, Uzun'un bulunması için çalışma başlattı.

Öte yandan ilçeye bağlı Yamaç köyünde meydana gelen heyelanda yaralanan 2 kişi kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.

Köprübaşı köyünde ise vatandaşlar tarafından heyelan altından 3 kişi yaralı kurtarıldı.

AFAD ve 112 Acil Sağlık ekipleri, kapalı yolu açıp yaralı vatandaşlara ulaşmaya çalışıyor.

AFAD’dan yapılan açıklamada, “Rize il genelinde aşırı yağışlardan dolayı meydana gelen sel ve heyelanlar nedeniyle Çayeli ilçesinin Köprübaşı ve Sarısu köyleri ile Madenli beldesinde birer ev yıkılmıştır. Köprübaşı köyünde 2 ve Madenli beldesinde 3 vatandaşımız yaralı olarak hastaneye sevk edilmiştir. Meydana gelen heyelanlar nedeniyle kapanan yolların açılması için ekiplerin çalışmaları devam etmektedir. 

SARISU KÖYÜ MUHTARI: KÖYDE 2 KİŞİ KAYBOLDU

Çayeli ilçesi Sarısu köyü muhtarı Niyazi Çakır “Köyde 2 kişi kayboldu, haber alamıyoruz” dedi.

İlçeye bağlı birçok köye toprak kayması nedeniyle ulaşım sağlanamazken, Sarısu köyü muhtarı Niyazi Çakır, köylerinde selden dolayı ev yıkıldığını ve 2 kişinin de sele kapıldığını iddia ederek, “Bölgede birkaç evde hasar var. 2 tane kayıp var ama onlara ulaşamıyorlar. Bizim de hiçbir şekilde gitme şansımız yok. Bölgede hiçbir şekilde ulaşım yok. Ben iş makinesi ile çıkıyordum onunla bile zor kurtardık kendimizi. Buraya hiçbir şey giremez ancak helikopter girer” ifadelerini kullandı.

rizenin-cayeli-ilcesinde-s.jpg