Türkiye Harp Malulü gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Niğde Şube başkanı Ramazan YILDIZ dan kurban bayramı kutlaması

Bayramlar ; barışın, huzurun, kardeşliğin, dostluğun, dayanışmanın, paylaşma ve yardımlaşmanın adıdır.

Gönül dünyamızda yeni ufuklara yol açarak kalplerimizi yumuşatan bayramlar, bu bağların güçlenmesine katkı sağladığı  gibi kimsesiz ve terkedilmiş hislerini taşıyanlara yalnız ve sahipsiz olmadıklarını hatırlatmak için de bir vesile kaynağıdır.
Bu vesileyle akrabalık bağları tazelenir, komşuluk  ilişkileri pekişir ve toplumsal hayat koparılmaz bağlarla canlanır. Dayanışma ve birliktelik hisleri bayramlarda gelişip yaygınlaşarak yaşamımızın her karesine yerleşir.
Millet olarak ayrı bir önem verdiğimiz kurban ibadetini yerine getirirken; temizlik, insana saygı, çevre bilinci ve tüm canlılara merhamet göstermek de insani bir görevdir.
Muhtaç olana yardım elinin uzatılmasıyla anlam kazanan bir gün olan Kurban Bayramı birliktelik ve dayanışma hislerini hatırlatarak bu hisleri insanın benliğine yerleştirmede ki önemi de büyüktür.

Bu güzel vatan topraklarında; nefes almamızı sağlayan, Milli ve Dini Bayramlarımızı güvenli ve huzurlu şekilde kutlamamıza sebep olan birliğimizi  bozmaya, milletimizi bölmeye çalışan hainlere karşı, can verip Şehitlik mertebesine eren, kan verip Gazi olan kahramanlarımızı minnet ve şükranla anıyoruz.

Şehitlerin iman ve ihlaslarıyla uğruna canlarını feda ettikleri vatana sahip çıkmak ve sebeplerini iyi anlamak, adaletin eksik tecelli etmesini engelleyerek tam sağlamak bizim de imanımızın ve ihlasımızın gereğidir. Aksi takdirde biz şehadeti anlamamış oluruz. Şehadete sarılmamız, Şehitlere ve Gazilere sahip çıkmamız, buna sebebiyet verenlere de adaletimizle derslerini vermemiz gerekmektedir. Bu bilince sahip olmamız bizim için unutulmaması gereken bir görevdir.
Bu duygu ve düşünceler ile Şehit ailelerimizin ve Kahraman Gazilerimizin Mübarek Kurban Bayramlarını tebrik eder, Ülkemize ve Milletimize hayırlar getirmesini temenni ederim

Editör: TE Bilişim