Tamer Heper Problem patronla
HABERİ PAYLAŞ

Problem patronla

Ağabeyim, 2014 yılında iş aramak için dolaşırken bir emlakçıya rast gelmiş. Emlakçı abimi işe almış ama bir ay içerisinde abimi kandırıp çeşitli konularda vaatlerde bulunup iyi niyetini de suistimal ederek bir bankaya götürüp abim adına kredi çektirmiş.

Yani krediyi abime çektirmiş ve sonra abimin bilgilerini alıp abimden habersiz başka bankalardan da kredi almış. Netice olarak şimdi abimin 30 bin TL’nin üzerinde kredi borcu var. Ne yapabiliriz? ● S.A.

★ ★ ★ ★ ★

Anlatılan olay dolandırıcılığın bir türü. Ancak uzaktan baktığınızda ortada dolandırıcılık yok. Çünkü okuyucumun ağabeyi bankalara gitmiş kredi talebinde bulunmuş onlar da vermiş. Yani ortada sadece bir bankacılık işlemi var. Ama elde edilen kredi okuyucumun ağabeyinin çalıştığı yerin patronu tarafından elinden alınmış.

Haberin Devamı

Şimdi burada ağabey ile banka arasında bir kanunsuzluk yok, mesele patronla. Peki mesele patronla ama patronla bu konuda bir ihtilafa girilecekse çekilen krediyi patronun aldığının ispatı ne? Bir hukuki ihtilafa girilecekse elde yasal deliller olmalıdır. Elde böyle yasal delil var mı?

★ ★ ★ ★ ★

Birinci krediden sonra patron bu bilgileri kullanıp kredi çekmiş, bu noktada elde sahtecilikle ilgili belgeler olabilir. Örneğin sahte imza. Böyle ispat edilebilecek noktalar varsa konu dava konusu yapılabilir. Borcun bulunmadığının tespiti talepli bir dava açılabilir. İmzaların sahte olduğu ileri sürülür ve mahkeme tarafından imza tetkikatı yaptırılabilir.

★ ★ ★ ★ ★

Bugünkü borç yükü için söyleyebileceğim bir nokta ise şu: Ağabeyiniz şu an borçlu görülüyor da hakkında yapılmış bir takip var mı? Şayet takip varsa ağabeyinizin malvarlığı var mı? Malvarlığı yoksa önünüzde yukarıda sözünü ettiği davanın takibi için rahat bir zaman olacaktır.

Risk, malvarlığının olması halindedir. Bu noktaya dikkat etmenizi öneririm, yapılan takiplere itiraz etmeniz gerekecektir. İmzaların ağabeyinize ait olduğu krediler için kurtuluş zor. Sahte imzalar için davadan başka yol yok.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder