Pompeo: Trump, gerekirse Türkiye'ye karşı askeri güç kullanmaya hazır

Pompeo: Trump, gerekirse Türkiye'ye karşı askeri güç kullanmaya hazır

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, ABD Başkanı Trump'ın "gerekirse" Türkiye'ye askeri güç kullanabileceğini söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeydoğusuna başlattığı Barış Pınarı Harekatı ve harekatla ilgili iki ülke arasındaki anlaşma hakkında açıklamalarda bulundu.

CNBC kanalına konuşan Pompeo, ABD Başkanı Donald Trump’ın “Türkiye’nin Suriye’deki faaliyetlerine karşı gerekirse askeri güç kullanmaya hazır olduğunu” söyledi. Pompeo, “Barışı savaşa tercih ediyoruz. Ancak askeri tutum almak gerekirse, Başkan Trump’ın buna hazır olduğunu bilmelisiniz” dedi.

Türkiye’ye karşı ekonomik gücün yanı sıra diplomatik güçlerini de kullanacaklarını belirten Pompeo, iki ülke arasındaki anlaşmanın “hayat kurtardığına ikna olduğunu” ifade etti ve anlaşmayı savundu.

Pompeo, “Sadece Suriye Demokratik Güçleri üyelerinin hayatları değil, bölgedeki etnik azınlıkların da. Müttefiklerimiz de aynı şekilde bakıyor. Bölge genelindeki etnik azınlıkları Türklerden korumak için gerçek taahhütlerimiz var. Bence yaptığımız iş hayat kurtardı” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.