• BIST 9804.02
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C

Pınar Barışı’na Tuzla'dan bin beşyüz Fetih Süresiyle destek

Pınar Barışı’na Tuzla'dan bin beşyüz Fetih Süresiyle destek
Tuzla Halil Türkkan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri “Askerlerimize Manevi Destek” için okudukları 1.500 Fetih Suresi'nin duası topluca icra edildi.

Tuzla Halil Türkkan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Barış Pınarı Harekatı'nın zaferle sonuçlanması için Fetih Süresi okudu.

Lise öğrencilerinin okuduğu 1500 Fetih Süresi için okulun konferans salonunda topluca Dua edildi.

dsc_0025-013.jpg

Tuzla Halil Türkkan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Salonunda düzenlenen programa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu, İlçe Müftüsü Ali Erhun, ilçe milli eğitim şube müdürü Adem Sarıyıldız, Evliya Çelebi Anadolu Lisesi Müdürü Erdoğan Demiryürek, Yıldız Ali Hasoğlu İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Beşir Toruk, ev sahibi okul müdürü İsmail Bakan ve öğretmenler ile çok sayıda öğrenci katıldı.

dsc_0038-019.jpg

Öğrenciler, İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını okudu salon ayakta dinledi. Yine okul öğrencileri tarafından Kuran’ı Kerim okundu, önceden okunan 1.500 adet Fetih Suresi'nin duasını yaptılar ve Mehmetçik'e desteklerini dile getirdiler.

Okul Müdür İsmail Bakan, "Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz Mehmetçik için Fetih Suresi okudular. Askerlerimize manevi destek olmak ve Mehmetçiğimizin yanında olduğumuzu bildirmek için önceden okunan Fetih Surelerini duayla taçlandırmak gayesiyle bugün burada toplandık. Tüm emeği geçen idareci, öğretmen ve öğrencilerimizi canı gönülden kutluyor, dualarımızla Mehmetçiğin yanında olduğumuzu bildiriyoruz."

dsc_0033-009.jpg

Müdür Bakan, katılımcılara teşekkür etti ve ayrıca öğrencilerinin harçlıklarını kendi aralarında toplayıp Mehmetçik Vakfına verdiklerini bu kadirşinas davranışlarından ötür kampanyaya katılan tüm öğrencilerimi bir kez daha tebrik ediyorum dedi.

dsc_0015-026.jpg

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu'da yaptığı konuşmada örnek davranışlarından ötürü başta okul müdürü İsmail Bakan olmak üzere idarecileri, öğretmen ve öğrencileri tebrik ediyorum. Operasyona katılan Mehmetçiğimizin başarısında duaların büyük pay sahibi olduğunu elbette bilmekteyiz, ancak, sevgili öğrenciler şunu iyi bilmemiz gerekir ki başarıdaki en önemli pay milli ve yerli silahlardır. Daha önce sizin oturduğunuz koltuklarda oturan bugün ise cephedeki Mehmetçiğimize başta silah teknolojisi olmak üzere diğer teknolojik imkanlar sağlayan beyinlerdir. Sizde çok çalışarak ileride bu beyinler arasında yer almalısınız." ifadesinde bulundu.

dsc_0040-004.jpg

Tuzla İlçe Müftüsü Ali Erhun, "Sizler okullarda, bazıları evlerinde, bizler sabah namazında camilerde yani bu vesileyle Türkiye’nin dört bir yanında Fetih Sureleri okundu. İsminden de belli olduğu üzere Fetih Suresi cephede savaşan ordumuza büyük bir destek olduğu gibi, Fetih Suresinin diğer bir amacı da düşmanın kalbine korku salmaktır. Fetih Suresi sayesinde Allah onların içine korku salmış olabilir ve birimizi bin gösterir onları karşımızda aciz kılar, böylede oldu geldiler ve bizim dediğimiz koşulları kabul etmek durumunda kaldılar."

Müftü Erhun, "Tarihte İslam ordusu ile savaşan gayri Müslüm orduları sayıca hep fazla olmuş, onlardan sayıca daha az olan İslam orduları olmasına rağmen yine de galip gelen İslam Orduları olmuştur." ifadesinde bulundu.

Daha sonra öğrenciler Türk Bayrağını açarak asker selamı yaptılar.

Haber:Yaşar Şimşek

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Duyuru Gazetesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 02164912882 05323834739 Faks : 0216 4917113