Gündem

Peş Peşe Kara Haberler Geldi ! Ölü Sayısı Arttı

Artvin Valisi Yılmaz Doruk yaptığı açıklamalarında dün Yusufeli ilçesinde meydana gelen selde, 1 kişinin hayatını kaybettiğini, üç kişinin de selde kaybolduğunu ifade etmişti. AFAD ve UMKE ekipleri tarafından kaybolanları bulmak için çalışma başlatıldı ve çalışmaların sonucunda 3 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

Artvin’in Yusufeli ilçesinde dün akşam saatlerinde etkili olan sağanak, sel ve heyelanlara neden oldu. Meydana gelen sel felaketinde otomobili sele kapılan 1 kişi vatandaşlar tarafından yaralı olarak kurtarıldı. Hastaneye kaldırılan kişi tedaviye yanıt vermedi ve hayatını kaybetti. Ayrıca bir otomobilin daha içindekilerle beraber sele kapıldığı ihbarı yapıldı. Bunun üzerine AFAD ve UMKE ekipleri tarafından arama çalışmaları başlatıldı. Kaybolan otomobilde kaç kişi bulunduğu da bilinmiyor.

Yusufeli Barajı şantiyesinde de su baskını yaşandı. Selden kaçarak kurtulan işçiler, güvenli bölgelere sığındı. Şantiyede çalışanlara ait park halindeki onlarca araç ile iş makineleri balçığa gömüldü. Şantiyedeki hasar, gün ağarınca ortaya çıktı.

BAZI NOKTALAR ULAŞIMA KAPANDI

Bununla birlikte Artvin – Erzurum karayolunda bazı noktalar heyelan nedeniyle ulaşıma kapandı. Karayolları, İl Özel İdaresi ekipleri ile baraj inşaatı görevlileri iş makineleriyle kapalı yolları ulaşıma açmak için çalışma yürütüyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından da bir açıklama yapıldı. Söz konusu açıklamada kuvvetli yağış uyarısı yapıldı. Bu açıklamada Rize ve Artvin çevreleri ile Trabzon’un doğu ilçelerinde çok kuvvetli yer yer şiddetli olması beklenen yağışların sel ve heyelanlara yol açabileceği vurgulandı.

TOPLAM 4 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Tüm bunların yanı sıra kayıp olan 3 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Bu doğrultuda sel felaketinde toplam 4 kişi hayatını kaybetti.