Paralimpik Dünya Rekortmeni Mustafa Beyaz’dan Vali Kemal Çeber’e Ziyaret

Paralimpik Dünya Rekortmeni Mustafa Beyaz’dan Vali Kemal Çeber’e Ziyaret
Rize Valisi Kemal Çeber, Antalya’nın Kaş ilçesinde düzenlenen Uluslararası Serbest Dalış Şampiyonası’nda dünya rekoru kıran engelli serbest dalış sporcusu ve Rize Engelsiz Yaşam Derneği Yöneticisi Mustafa Beyaz’ı makamında konuk etti.

Kaş Belediyesi İnceboğaz Sosyal Tesisleri açıklarında Ekim ayının başında gerçekleşen yarışlarda Rize Engelsiz Yaşam Derneği Yöneticisi ve engelli serbest dalış sporcusu Mustafa Beyaz, İp Destekli Sabit Ağırlık (FIM) disiplininde 1.15 dakika 28 metre derecesiyle dünya rekoru kırdı ve altın madalya kazandı.

Paralimpik sporcu Mustafa Beyaz, Rize Valisi Kemal Çeber’e makamında ziyarette bulundu. Valilik makamında gerçekleşen ziyarette bir süre karşılıklı sohbet edilerek, Türk sporcuların son yıllarda paralimpik spor branşlarında elde ettiği başarılardan duyulan memnuniyet dile getirildi.

Vali Çeber, yaptığı açıklamada, “Başarılı gençlerin geleceğin teminatı olduğuna, sporcuların başarılarının teşvik ve takdir edilmesi gerektiğine inanıyorum. Biz de engelli gençlerimize spor müsabakalarında başarılı olmalarının önünde hiçbir engellerinin olmadığını göstermek, bu düşünceyi engelli sporcularımız vasıtasıyla toplumumuzun tümüne yayabilmek ve her geçen gün daha çok gencimize ulaşmak için çalışmalarımızı devam ettiriyoruz, sporcularımızın elde ettiği her başarı bizim için gurur vesilesi.” dedi.

Vali Çeber, Mustafa Beyaz’ı elde ettiği başarılardan ve göstermiş olduğu gayretten dolayı kutlayarak başarılarının devamını diledi.

mustafa-beyaz-kemal-ceber.jpg