Amasya Orman Bölge Müdürlüğü Yaz sıcaklarının yoğun olarak hissedildiği bu günlerde, orman yangınlarına karşı etkin mücadele için stratejik noktalarda konuşlanan yangın ekiplerini denetleyerek olası bir yangın durumuna karşı alev avcılarını eğitiyor ve ekip hareket kabiliyetlerinin geliştirmek için tatbikatlarla formda tutuyor.

Amasya Orman Bölge Müdürü Halil Oflu, Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Şakir Güneri, Yangın Şube Müdürü Engin Keleş Çorum Orman işletme Müdürlüğü tarafından Sıklık mevkii Yangın İlk Müdahale ekibine yönelik düzenlenen tatbikata katıldılar.

İşletme Müdürü Ömer Birkan Kayaalp ve teknik ekip tarafından karşılanan bölge Müdürü ve beraberindekiler İlk müdahale ekinin hazırlıklarını denetleyerek araç ve gereçlerini kontrol ettiler.

Ardından bu araç ve gereçlerin fonksiyonları, orman yangınlarıyla mücadelede çalışmalarında araçların nasıl hareket etmesi gerektiği; Kişisel koruyucu donanım malzemelerinin kullanımı, iş sağlığı ve güvenliği vb… hususlar teorik olarak anlatılarak pratik olarak uygulandı.

Bölge Müdürü Halil Oflu; Orman yangınlarının önlenmesi açısından öncelikli görevimiz yangına mahal verebilecek olumsuzluklara karşı gerekli tedbirleri almaktır. Can güvenliğini en önemli önceliğimizdir. Yangına müdahalede iş güvenliği tedbirlerine uyarak kişisel koruyucu elbiseleri giyineceksiniz.

Başarı  ve hayatta kalmanın en önemli koşulu, önlem, eğitim ve tecrübedir.

Yangın yerine öncelikle giden arazöz ve ilk müdahale araç şoförlerimizin, işlerini bilerek en iyi şekilde yapmaları erken müdahalede çok önem arz etmektedir. Bunun sağlanabilmesi için de bu tür  eğitim ve tatbikatlarla siz ekiplerimizi eğitiyor ve  tatbikatlarla hazır tutuyoruz.

"Amasya Orman Bölge Müdürlüğü olarak vatandaşlarımızdan isteğimiz orman yangınlarına karşı Orman Yangın Hattı ALO 177’yi ücretsiz olarak arayarak bizlere ihbarda bulunmalarıdır.

"Orman yangınlarına karşı Alev Avcıları 24 saat hazır bekliyor” dedi.