loading
close
SON DAKİKALAR

Orhan Birgit bugün son yolculuğa uğurlanıyor

Orhan Birgit bugün son yolculuğa uğurlanıyor
Tarih: 16.10.2019 - 13:24
Kategori: Gündem

Cumhuriyet Halk Partisi'nde uzun yıllar siyaset ve Cumhuriyet Gazetesinde yazarlık yapan Orhan Birgit, 92 yaşında hayatını kaybetmişti. Birgit'İn cenaze programı belli oldu.

CHP eski milletvekili, bakan ve gazeteci Orhan Birgit 17 Ekim Perşembe günü kendisinden 1 gün önce hayatını kaybeden CHP'li Ali Topuz ile birlkte son yolculuğuna uğurlanacak. 

Orhan Birgit ve Ali Topuz için 17 Ekim Perşembe günü saat 10.00'da Kadıköy Süreyya Operası'nda bir tören düzenlenecek. Buradaki törenin ardından Orhan Birgit ve Ali Topuz'un cenazeleri Marmara Üniversitei İlahiyat Fakültesi Camii'ne götürülecek. Birgit ve Topuz, öğle namazı sonrası kılınacak cenaze namazı ile son yolculuklarına uğurlanacak.

Orhan Birgit Kimdir?

1927 Kars doğumlu olan  Orhan Birgit Orhan Birgit, lisans öğrenimini İstanbul Hukuk Fakültesi'nde tamamlamıştır. Öğrencilik yıllarından itibaren çeşitli gazete ve dergilerde çalışan Birgit, Cumhuriyet Halk Partisi'nde çeşitli görevlerde bulunmuş ve 1965 yılında İstanbul Milletvekili seçilmiştir. 1973'te Turizm ve Tanıtma Bakanlığı görevine getirilen Birgit, 1974 yılında Kıbrıs Barış Harekâtı sırasında Hükümet Sözcülüğü görevini üstlenmiştir. Birgit, 1980'den sonra yeniden gazeteciliğe başlamıştır. Dünya Gazetesi'nde Yayın Yönetmeni, Hürriyet Gazetesi'nde Danışman, Yeni Günaydın Gazetesi'nde köşe yazarı, genel yönetmen ve başyazar olarak çalışmış olan Birgit, Cumhuriyet Gazetesi'nde de köşe yazıları yazdı. Eskişehir Anadolu Üniversitesi ve Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakülteleri ile İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde Medya İletişim Sistemleri üzerine dersler verdi.

Bir dönem Basın Konseyi başkanlığını da yürüten Birgit, Cumhuriyet Gazetesi'nde de köşe yazarlığı yapmıştı. Orhan Birgit evli ve bir çocuk babasıydı.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları