Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye Milli Ordusu'yla birlikte Suriye'nin kuzeyinde PKK/YPG ve DEAŞ terör örgütlerine karşı başlattığı Barış Pınarı Harekatı’na destek olmak için tüm camilerde harekât boyunca Sabah namazlarında Fetih Suresi okunacağını ve Mehmetçiğin muzaffer olması için dua edileceğini söyledi.
Tarih boyunca yaşadığımız coğrafya, haince plan kuranların iştahını hep kabartmıştır. Aziz milletimizin feraseti, kahraman ordumuz ve güvenlik güçlerimizin cesareti bugüne kadar bu hain emellerin gerçekleşmesine müsaade etmemiştir. Bundan sonra da Allah'ın izniyle müsaade etmeyecektir.
Kahraman Mehmetçiklerimiz, coğrafyamızda Hakkın ve adaletin tesisi için mücadele ederlerken daima mazlumun yanında zalimin karşısında yer almıştır. Bu şanlı mücadele; mazluma ve mağdura umut olmayı, devletimizin sınır güvenliğini sağlamayı, yıllardır acı ve gözyaşının hâkim olduğu bölgelere ve insanlığa barış pınarı olmayı şiar edinmiştir. Necip milletimiz ise daima kahraman ordumuzun ve güvenlik güçlerimizin yanında yer almış, maddî ve manevî desteğini, hayır duasını hiçbir zaman eksik etmemiştir. Şimdi gelin hep beraber ordumuz için dua edelim.
Ya Rab! Vatanımızın güvenliği, milletimizin huzuru, bölgemizde barış ve selametin temini için kahraman güvenlik güçlerimizin başlattığı Barış Pınarı Harekâtı'nı hayırlara vesile eyle!
Şanlı ordumuza nusretinle ve kudretinle yardım eyle Allah'ım!Ya Rab!
Şu anda yine, alem-i İslam’ın, her köşesini işgale yeltenen zalim ve zorba güçlerin plânlarına karşı, milletimizin ve bölgemizin huzuru, ümmetin onuru için, mukaddesat uğruna mücadele eden ordumuza, Bedir’de yaptığın gibi, meleklerinle yardım eyle! Nusretini göster!
Ordumuzu kudretinle şereyab eyle Allah’ım!
Ya Rabbel Alemîn! İzzetimizi, şerefimizi, onurumuzu, harimi ismetimizi çiğnetme!
Mabetlerimizin göğsüne uzanan namahrem ellere, ezanlarımızı susturmak, şanlı bayrağımızı indirmek isteyenlere fırsat verme Allah’ım!
Dinimizin, milletimizin bekasını sarsacak her türlü dâhili ve harici fitne ve fesatlardan milletimizi, memleketimizi halas eyle Allah’ım!
Her türlü fitne ve fesada, hile ve tuzağa karşı bizlere feraset ve basiret ihsan eyle Ya Rabbi!
Birlik ve beraberliğimizi, huzur ve kardeşliğimizi daimî ve baki eyle Allah’ım!
Bölünüp, parçalanmaktan, dağılıp bozulmaktan, tefrikaya düşmekten bizleri muhafaza eyle! Milletimizin fertleri arasına kin, öfke ve nefret tohumu ekmek isteyenlere fırsat verme, bizi tefrika için çalışanlara karşı uyanık eyle Allah’ım!
Birliğimize dirliğimize vatanımıza, huzurumuza, kardeşliğimize göz diken hainlere fırsat verme Allah’ım!
Onların fitnelerine ve tuzaklarına karşı bizi güçlü eyle Allah’ım!
Milletimizi, ordumuzu, yurdumuzu, ebediyen payidar eyle, millet olarak birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi, güçlü ve daim eyle Allah’ım!
Din, iman, millet, vatan, hak, hakikat, adalet, erdem, fazilet uğruna mücadele etmeyi ve gerekirse bu yolda şehit olmayı en büyük paye sayan inancı; kalbimizden, neslimizden asil milletimizin yüreğinden ebediyyen eksik eyleme Allah’ım.
Bugün yeryüzünün birçok yerinde zulme ve katliamlara maruz kalan, ülkeleri işgal edilen, camileri, değerleri harab edilen, hakları hukukları ihlal edilen bütün kardeşlerimize yardım eyle, bizi onlara yardımcı eyle, nusretinle inayetinle zaferler nasip eyle Allah’ım!
Dünyayı yaşanmaz hale getiren zalimlere, ümmetin birliğini, dirliğini bozmak isteyen hainlere, musibetlere, fitnelere ve tefrikalara karşı bizleri uyanık eyle, üzerimize sabır yağdır, ayaklarımızı iman üzere sabit eyle, zalimler topluluğuna karşı bizlere yardım eyle Allah’ım!
Yüzyıllardır Din-i Mübin-i İslam’a hizmet etmiş, hep zalimin karşısında mazlumun yanında olmuş, kimsesizlerin, gariplerin, ezilenlerin, umudu olmuş aziz milletimize ve kahraman ordumuza rahmetinle, nusretinle muamele eyle, milletimizi ilelebet payidâr eyle Allah’ım.
Ey Yüce Rabbimiz! Sana inandık, sana güvendik, sana tevekkül ettik. Bizleri sensiz, sahipsiz, inayetsiz, kimsesiz, vatansız, çaresiz, bırakma Allah’ım.
Cuma’nın hayrı ve bereketi hepinizin üzerine olsun.