Olası depremde Beykoz'un riski belli oldu

  • 0
  • 17327
Olası depremde Beykoz'un riski belli oldu
Olası depremde Beykoz'un riski belli oldu

Yeni Deprem Tehlike Haritası'na göre olası bir İstanbul depreminde Beykoz'un deprem riski de yer ivmesine göre belli oldu.

Haritaya göre olası bir İstanbul depreminde Beykoz, yaşanacak bir depremde 0.20-0.30 g dereciyle üçüncü deprem bölgesinde yer alıyor.

Birçok ilin deprem tehlikesine ilişkin değişikliği içeren Türkiye'nin Yeni Deprem Tehlike Haritası'nın 1 Ocak'ta yürürlüğe girdi.

Bu haritaya göre İstanbul ve Ankara gibi birçok ilin deprem tehlikesinde önemli değişiklikler meydana geldi.

Haritanın dünya ve Türkiye'deki gelişmelere paralel olarak 23 yıl aradan sonra yeniden düzenlenen haritaya göre, artık her yerleşim biriminin, mahallenin deprem tehlikesinin faya yakınlığına veya uzaklığına bağlı olarak değişti.

Yeni haritanın yürürlüğe girmesiyle 1996 tarihli eski haritayla depreme maruz bölgeler olarak tespit edilen yerlerin yürürlükten kaldırılırken, güncellemeyle birlikte 'birinci-ikinci deprem bölgesi' ifadeleri de kullanımdan kaldırıldı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın web sayfasında e-devlet şifresiyle giriş yapılarak, her yerleşim biriminin, mahallenin hatta binanın deprem tehlikesi koordinat bazında öğreniliyor.

Eski haritanın, deprem tehlike parametresi olan sağlam zemindeki maksimum yer ivmesi değerine göre (50 yılda yüzde 90 ihtimalle aşılmayacak yer ivmesi değeri) Türkiye'yi 5 dereceye ayırdı.

Haritaya göre birinci derece deprem bölgelerinin yer ivmesinin 0.40 g ve daha büyük, ikinci derecenin 0.30-0.40 g, üçüncü derecenin 0.20-0.30 g, dördüncü derecenin 0.10-0.20 g ve beşinci derece deprem bölgeleri yer ivmesinin ise 0.10 g'den küçük olan bölgeleri gösteriyor.

Haber Merkezi

Ortaçeşmespor sonradan açıldı: 4 - 2
Önceki Ortaçeşmespor sonradan açıldı: 4 - 2
Sanatın bir işlevi var mıdır?
Sonraki Sanatın bir işlevi var mıdır?
Yorumlar (0 Yorum)

Bu içeriğe yorum yapılmadı, yorum yapmak ister misin?

Yorum Yaz