EĞİTİM Düzenleme Tarihi : 21 Eylül 2020 14:06 Haber Girişi : 21 Eylül 2020 14:10

Minik öğrencilerin okuldaki ilk gün heyecanına ortak oldular

Minik öğrencilerin okuldaki ilk gün heyecanına ortak oldular
Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Emrullah Temizkan, minik öğrencilerin okuldaki ilk gün heyecanına ortak oldu

Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Emrullah Temizkan, 2020 - 2021 eğitim öğretim sezonu açılışında okula başlayan anasınıfı ve ilkokul birinci sınıf öğrencilerini ziyaret etti.

 

Kaymakam ve Belediye Başkan vekili Temizkan, beraberindeki eşi Merve Temizkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin ve Nusaybin Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Burak Eryılmaz ile birlikte Misak-ı Milli İlkokulunu ziyaret etti.

 

Okul girişinde öğrenciler tarafından ateş ölçer cihazı ile ateşleri ölçüldükten sonra okula giren Temizkan ve beraberindekiler, ilkokul birinci sınıf ve anasınıfını ziyaret etti.

Öğrencilerle tek tek tanışarak hayallerindeki meslekleri soran Temizkan, öğrencilere maske, mesafe ve hijyen konusunda uyarılarda bulundu.

 

Öğrencilerin ziyaretinden sonra okuldaki öğretmenlerle bir araya gelen Kaymakam ve Belediye Başkan vekili Temizkan, "Bizler sizlerin eseriyiz" dedi.

 

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş'ın öğretmenlere selamını ileten Kaymakam ve Belediye Başkan vekili Temizkan, konuşmasını şöyle sürdürdü,
“Anasınıfı ve mini mini birlerin bugün okulda ilk günleri, yalnız bırakmayalım dedik. Sevinçlerine olmak istedik. Bizler sizlerin eseriyiz. Bugün avukat, doktor hangi alanda olursa olsun anarken zihnimizde bir öğretmenimizin ismi vardır. Bana da sorsanız çok hayırla yad ettiğim, andığım öğretmenlerim var. Hala ismini andığımda yüreğime neşe doluyor. Bizler Nusaybin'de yapılacak işler noktasında ne gibi çalışmalar yapabiliriz dediğimizde eğitim konusu bu meselenin başındadır. Öğrenci sayısı muazzam, derslik olarak çok şükür Nusaybin iyi bir noktadadır. Bundan sonra bizim samimiyetimiz, gayretimiz, işi takip etmemizdir. Nusaybin'in tarihi geçmişi belli, kadim bir medeniyete sahip, kültürlü bir geçmişe sahiptir. Nusaybin birçok seyyahın uğradığı, seyahatnamelerde ismi çok güzel anılan bir şehirdir. İnşallah siz değerli öğretmelerimiz sayesinde bu kültürü daha da ileriye taşıyarak yeni Aziz Sancarlar, sevgi dolu vefalı insanlar yetiştireceğiz."