19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.6003
EURO34.8242
ALTIN2496.6

OKÜ’de Engelliler Kültür, Sanat, Spor şenliği düzenlendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OKÜ’de Engelliler Kültür, Sanat, Spor şenliği düzenlendi
Abone ol
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi kulüplerinden Engel-Siz Gelecek Kulübü tarafından düzenlenen 3. Engelliler Kültür, Spor ve Sanat Şenliği etkinlikleri OKÜ Kapalı Spor Salonunda yapıldı.  

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi kulüplerinden Engel-Siz Gelecek Kulübü tarafından düzenlenen 3. Engelliler Kültür, Spor ve Sanat Şenliği etkinlikleri OKÜ Kapalı Spor Salonunda yapıldı.  
 
Düzenlenen şenliğe OKÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Türk,  Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Susran Erkan Eroğlu, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokul Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Kürşat Hazar, Osmaniye Meslek Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Abdullah Mart, Osmaniye Meslek Yüksekokul akademik ve idari personeli ile öğrencilerinin yanı sıra Osmaniye Engelliler Platformu Başkanı Haydar Aktürk, Osmaniye Zihinsel Engellileri Destekleme Derneği Başkanı Zahide Aktürk, 7 Ocak Engelliler Basketbol Kulübü Başkanı Muttalip Altun, Altınokta Körler Derneği Osmaniye Şubesi Temsilcisi Necdet Yılmazer katıldı.
 
İstiklal Marşı’nın Üniversite  öğrencilerinin işaret dili ile okunmasıyla başlayan 3. Engelliler Kültür Spor ve Sanat Şenliği’nin açılış konuşmasını OKÜ Engel-siz Gelecek Kulübü Başkanı Gülseren Arslan yaptı.  

Engel-siz Gelecek Kulübü olarak özel insanlarımızın bir kez daha hatırlanması toplumsal farkındalık düzeyinin artırılmasına bir nebze de olsa katkı sağlaması amacıyla şenliği düzenlediklerini ifade eden Kulüp Başkanı Arslan, “Engellilerimizin sosyal yaşamda yer edinmeleri bu hayatın bir parçası olarak yaşamlarını devam ettirmeleri için hem birey hem de toplum olarak üzerimize düşenleri bizlerin debir potansiyel engelli adayı olduğu gerçeğini de göz ardı etmeden sorumluluklarımızı etkin bir şekilde yerine getirmeliyiz.” dedi. 

Daha sonra konuşan Osmaniye Engeliler Platformu Başkanı Haydar Aktürk, şenliğin Üniversite tarafından yapılıyor olmasından dolayı memnuniyetini ifade ederek şenliğin her yıl yapılmasından dolayı düzenleyici Engel-siz Kulübü’ne ve danışman hocalarına teşekkür etti.
 
OKÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Türk ise, “Önümüze çıkan her bir engelle teker teker uğraşarak bunları birer başarı hikâyesine dönüştürebiliriz. Biz OKÜ olarak Üniversitemiz Karacaoğlan Yerleşkesi’nde yaşam alanlarını, spor alanlarını, fakülte binalarımızı sadece engelli öğrencilerimiz değil engelli akademik ve idari personelimizin de yaşamını kolaylaştırıcı fiziki çalışmalar yaptık ve bunları da daha iyi hale getirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu vesileyle şenliği düzenleyen Engel-siz Gelecek Kulübü’nü ve öğrencilerimizi, onlara destek veren değerli hocalarımızı tebrik ediyorum.” dedi.
 
Konuşmalardan sonra Osmaniye Tosyalı Özel Eğitim Okulu öğretmeni Ahmet Tekerek ve öğrencisi Gökhan Güzel Badminton karşılaşmasını, Osmaniye Tosyalı Özel Eğitim Okulu’ndan Alihan Gençyiğit, Ahmet Can Acanur, Mehmet Günsatçı, Mehmet Eroğlu, Ahmet Kepme ve Hanifi Dinçel halk oyunları gösterisini, Buse Bilgen ve Merdiye Yıldız masa tenisi mücadelesini sergilerken Osmaniye Sena Kayalı Özel Eğitim Okulu öğrencisi Sıla Bozdoğan öğretmeni Deniz Aslan eşliğinde ‘Leylam ve Karadır Kaşların’ eserlerini seslendirdi.
 
Daha sonra OKÜ Engel-siz Gelecek Kulübü, işitme engelliler için işaret dili ile şarkı okudu. Şenliğin son bölümünde ise Osmaniye Görme Engeliler Derneği ile Engel-siz Gelecek Kulübü öğrencileri Golbol mücadelesi ve 7 Ocak Bedensel Engelliler Basketbol takımı ile de basketbol karşılaşması oynadı.
 
Etkinliklerin sonunda katılımcılara OKÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, Osmaniye Meslek Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Abdullah Mart, Osmaniye Meslek Yüksekokulu akademik personeli ile Osmaniye Engelliler Platformu Başkanı Haydar Aktürk, Osmaniye Zihinsel Engellileri Destekleme Derneği Başkanı Zahide Aktürk, Altınokta Körler Derneği Osmaniye Şubesi Temsilcisi Necdet Yılmazer ve Üniversitemiz Çocuk Gelişimi Programı Bölüm Başkanı İmray Nur ve Öğretim Görevlisi Mehmet Işıker tarafından hediyeler takdim edildi.

 Şenlik, hatıra fotoğrafının çekilmesi ile sona erdi.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar