banner113

Öğrencilerin Sömestir Hediyesi Buz Patenin Açılışı Yapıldı

Mardin Valiliği ve Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından öğrencilerin sömestir tatilini dolu dolu geçirmeleri için 3. kez buz pisti kurularak açılışı yapıldı.

Öğrencilerin Sömestir Hediyesi Buz Patenin Açılışı Yapıldı
 

Öğrenciler bir ay boyunca deneyimli hocaların gözetiminde buz pateni yapacak.

Mardin Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, öğrencilere karne hediyesi olarak 3. kez buz pisti kurdu. Okay Yaşar Anadolu Lisesi Spor Salonunda kurulan ve bir ay boyunca öğrencilere hizmet edecek. Buz pistine kayıt olan öğrenciler, deneyimli hocalardan eğitim alarak, buz pateni öğrenebilecekler. Eğlenceli bir ay öğrencileri bekliyor.

Okay Yaşar Anadolu Lisesi Spor Salonu'ndaki açılış programında, Buz Hokeyi milli takımı gösteri maçtı, milli sporcular, artistlik buz pateni çiftler ile senkronize grup gösterisi yaptı.

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman, açılışta yaptığı konuşmada, buz pistini 3. kez öğrencilerle buluşturmanın heyecanını yaşadıklarını belirtti.

Vatandaşların desteği ile önemli çalışmalar yaptıklarını kaydeden Yaman, “Çocuk gülerse şehir güler" sloganıyla başlattığımız etkinlikler devam ediyor. Yazın yüzme havuzları kışında buz pistiyle çocukların yüzlerini güldürmeyi sürdürüyoruz. Kıymetli yavrularımızın yüzlerinin gülmesini arzu ediyoruz. Sevgili gençlerimiz, bugün tatile girdiniz. İnşallah yeni şeyler öğreneceksiniz” dedi.

Belediye bütçesinin vatandaşlara aktarıldığına dikkat çeken Yaman, “Belediyenin görevi sadece yol yapmak, alt yapı ve park yapmak değil, belediyelerin görevi aynı zamanda şehirde yaşayan bütün hemşehrilerimizin talep ve isteklerini yerine getirmektir. Vatandaşlarımızın taleplerini yerine ettirmeye çalışıyoruz. 3,5 sene önce Cumhurbaşkanımızın teveccühüyle göreve geldiğimizde terör örgütlerine belediyelerin tek bir kuruşu dahi gitmeyecek, bütçeyi o şehirde yaşayan insanlara harcayacağız demiştik. Öyle yaptık ve öyle yapmaya devam ediyoruz” diye belirtti.

Konuşmaların ardından, öğrenciler buz pistinde eğlenceli vakit geçirdiler.

Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2020, 00:01

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER