banner198

Öğrenci yurtları doluluk oranını %100 aştı!

Çankırı Karatekin Üniversitesine yerleşen öğrencilerin büyük rağbet gösterdiği KYK yurtları 100% doluluk oranını geçti.

Öğrenci yurtları doluluk oranını %100 aştı!
banner145

Öğrenci yurtları doluluk oranını %100 aştı!

Çankırı Karatekin Üniversitesine yerleşen öğrencilerin büyük rağbet gösterdiği Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtları 100% doluluk oranını geçti.

Çankırı’nın ekonomik manada bacasız fabrikası olarak nitelendirilen Çankırı Karatekin Üniversitesinde yeni fakülte ve bölümlerin açılması ile birlikte öğrenci sayısı son yılların en büyük oranına yükseldi. Öğrenci yoğunluğunun artması resmi ve özel yurtlara olan ilgiyi artırdı.

Çankırı’da Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı toplam 4 bin 800 yatak kapasitesi sahip Çankırı Kız Yurdu, Sabiha Anne Kız Yurdu, Hacı Murad-ı Veli Erkek Yurdu ve Emir Karatekin Erkek öğrenci yurtlarında yer yetmeyince öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için Gençlik Spor İl Müdürlüğünün gayretleriyle ek yataklarla kapasite 5 bin rakamına çıkartıldı. Yine Çankırı’da bulunan apart ve öğrenci yurdu ruhsatı olan 6 firmada yer kalmadığı haber merkezimiz tarafından edinilen bilgiler arasında yer alıyor.

Bacasız fabrika ekonomiye can verdi –

Özellikle memura dayalı ekonominin döndüğü Çankırı’da, öğrencilerin gelmesi ile birlikte Çarşı-Pazar bir anda canlandı. Sıkıntılı günler geçiren esnafa can simidi olan öğrenciler şimdiden şehrin ekonomisinde önemli bir etken rol üstleniyorlar. Öte yandan öğrencilerde bazı ev sahibi ve esnafın fahiş fiyat uygulamasından yaralanarak fırsatçılık yaptığından dert yanarak, yetkilileri bu konulara karşı daha duyarlı olmaya çağırdılar.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2019, 22:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER