Amasya İtimat

Oflu, “Orman yangınlarına karşı tedbirli ve duyarlı olmalıyız”

Amasya Orman Bölge Müdürü Halil Oflu;” Yaz sıcaklarının yoğun olarak hissedildiği bugünlerde orman yangınlarına karşı Vatandaşlarımızdan tedbirli ve duyarlı olmasını istiyor ve ALO 177 Orman Yangın Hattı arayarak ihbarda bulunmalarını istiyoruz” dedi.

Çorum Orman İşletme Müdürlüğünü ziyaret eden Amasya Orman Bölge Müdürü Halil Oflu beraberinde Yangın Şube Müdürü Engin Keleş, İşletme Müdürü Ömer Birkan Kayaalp tarafından karşılanarak yürütülen çalışmaları denetleyerek görevlerinin başında hazır kıta bekleyen Sıklık mevkii Yangın İlk Müdahale ekibi ziyaret ederek ekip personeliyle bir süre sohbet etti.

Çorum Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen En Donanımlı Ve En Hızlı Yangın Ekibi yarışmasında üçüncü olarak tamamlamıştı.

Orman Bölge Müdürü Halil Oflu; Yangın çıkması muhtemel yaz dönemlerinin orman teşkilatımız üzerinde çok ağır bir sorumluluğu var. Bu sorumluluğun farkındayız. Onun eğitim tatbikatları gerçekleştirerek yaz dönemi için her konuda hazırlıklarımızı yaparak önlemlerimizi aldık.

Başarı ve hayatta kalmanın en önemli koşulu, önlem, eğitim ve tecrübedir.

Yangın söndürme çalışmalarına katılan herkesin çok değerli olduğunu, onun için koruyucu güvenlik malzemelerinin kullanımı kuralına tereddütsüz uyulması gerektiğini belirterek yangınsız bir yaz dönemi geçirmek temennisi ile tüm personele sağlık ve çalışmalarında başarı dileyerek konuşmasını tamamladı.

Kaynak: Objektif Gazetesi

Yorum Ekle