O İLÇEDE VAKA SAYISI TIRMANMAYA DEVAM EDİYOR

O İLÇEDE VAKA SAYISI TIRMANMAYA DEVAM EDİYOR

O İLÇEDE VAKA SAYISI TIRMANMAYA DEVAM EDİYOR

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde son 24 saatte koronavirüs (Covid-19) pozitif vaka sayısı 4 kişi daha artarak 26'a yükseldi, 150 kişi ise karantina altında tutuluyor.
Alaplı Kaymakamı Vedat Yılmaz, bugün koronavirüs (Covid-19) testi pozitif çıkan 4 kişiden ikisinin aynı aileden, diğer ikisinin ise ayrı hanelerden olduğunu ifade ederek, " Sonuç olarak, mevcut covid-19 hastalarıyla temaslılarda, pozitif vakalara da ulaşabiliyoruz. " dedi.
150 KİŞİ DE KARANTİNADA
Alaplı ilçesinde ev izolasyonunda 150 kişinin bulunduğunu da kaydeden Vedat Yılmaz, şunları söyledi:
"Daha önce de açıkladığımız gibi ev izolasyonunda bulunan vatandaşlarımız ilgili kurum görevlileri tarafından gözlem altında tutularak kontrol ediliyor. Birkaç günden bu yana polis ekiplerimiz sokaklarda maske takılıp takılmadığını sıkı bir şekilde denetliyorlar. Alınan önlem kararlarına uymayan 56 kişi kimlikleriyle tespit edilerek, Kabahatlar Kanunu'na göre, 'emre aykırı hareket etmekten' 390 lira para cezasıyla cezalandırılacak. Tespiti yapılan kişilerin, cezai evrakları, adreslerine gönderilecek. Polis ve jandarma ekiplerimiz, araçlı veya yaya devriyelerle hem köylerde hem de ilçe merkezinde denetimlerini sürdürüyor. Alınan önlem kararlarına uymayanlara, kesinlikle cezai yaptırım uygulanacak. "
KAMU KURUMLARINA DA MASKESİZ GİRİLEMEYECEK
Alaplı Kaymakamı Vedat Yılmaz, kamu kurumlarına maskesiz kimsenin alınmayacağını da ifade ederek, "Yakında devletimiz maske dağıtım planlamasını da yapacak. Maskelerin dağıtımına da hem köylerde hem de şehir merkezinde yakında peyderpey başlanacak. Karantina altındaki vatandaşlarımıza da İlçe Sağlık Müdürlüğümüz maskelerini dağıtıyor." dedi.

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2020, 02:15
YORUM EKLE
YORUMLAR
Vatandaş
Vatandaş - 4 yıl Önce

İlçemizde vaka sayısı her geçen gün artıyor doku denetim haberi almak güzel inşaAllah uygulamada da taviz verilmez ama maske dağıtımınında en kısa zamanda yapılması gerek devletimizin gönderdiği maskeler gelinceye kadar belediyemiz ve halk eğitim merkezinin diktiği maskeler vatandaşlara dağıtılmalı ...

Merve an araz
Merve an araz - 4 yıl Önce

Alapli halki gayet sokaklarda ben polisin kontrolunide gormedin kimse isin ciddiyetinde degil kaymakamimiz buna bi dur demek istemiyi sanirim

SIRADAKİ HABER