GÜNDEM Haber Girişi : 12 Ekim 2019 16:11

Nusaybin Belediyesi kriz masası oluşturdu

Nusaybin Belediyesi kriz masası oluşturdu
Nusaybin Belediyesi, resmi web sitesinde yaptığı açıklamada, belediye bünyesinde kriz masası oluşturulduğunu duyurdu.

Nusaybin Belediyesi, resmi web sitesinde yaptığı açıklamada, belediye bünyesinde kriz masası oluşturulduğunu duyurdu.

 

Nusaybin Belediyesinin açıklaması şöyle:
9 Ekim Çarşamba günü Kuzey ve Doğu Suriye’de yaşanan olaylar kapsamında Nusaybin ilçemiz 3 gündür zaman zaman ilçe merkezimize ve sınır yerleşim yerlerimize mühimmat ve patlayıcı düşmesi sonucu şuana kadar 11 insanımız yaşamını yitirmiştir. 45 insanımız yaralanmıştır. Yaralı vatandaşlarımız Mardin ve çevre ilçe hastanelerimizde tedavi görmektedir. Başta yaşamını yitiren tüm yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyor acılı ailelerimizin başı sağ olsun diyoruz. Acılarının acılarımız olduğunu belirtmek isteriz. Hastanelerde tedavi gören tüm yaralı yurttaşlarımıza acil şifalar diliyoruz Değerli halkımız 10 Ekim Perşembe günü itibariyle belediyemiz bünyesinde kriz masası oluşturulmuştur. Halkımıza 24 saat hizmet verecek şekilde sağlık hizmetleri barınma ihtiyacını karşılayacak geçici toplanma yeri olarak da belediyemize bağlı araç bakım ve onarım atölyesi (kriz masası-toplanma alanı) alanında halkımıza hizmet vermekteyiz. Bununla beraber siz değerli halkımıza ihtiyaçlarını daha hızlı gidermek maksadıyla kriz masası telefon hatları WhatsApp destek hattı kurulmuştur. 

 

Kriz masası telefon hattımız 0 482 415 01 20
WhatsApp destek hattı 0 537 523 47 90

 

Bizlere ulaşmanızı bekliyoruz. Halkımızın güvenlik ve barınma ihtiyaçlarını gidermek amacıyla diğer ilçe belediyelerimizle dayanışma içerisinde olduğumuzu belirtmek isteriz. Halkımıza açık çağrımızdır yaşadıkları evlerde, yaşamlarını tehdit edebilecek riski en aza indirebilecek zemin katlarını tercih etmelerini ve mümkün olmadıkça dışarı çıkmamalarını önemle ve hassasiyetle rica ediyoruz.

 

Değerli halkımız; Nusaybin Belediyesi Eş Başkanları meclis üyeleri ve çalışanları olarak aralıksız bir şekilde halkımızın sorunlarına ve ihtiyaçlarına cevap olabilmek için buradayız. Bizimle dayanışma içerisinde olan il ve ilçe örgütlerimiz, vekillerimiz, ilçe belediyelerimiz ve demokratik kitle örgütlerimizle birlikte bu acılı günlerin atlatılması için canla başla halkımızla birlikte olduğumuzu bir kez daha önemle belirtmek isteriz. Bu kapsamda oluşturduğumuz kriz masasında Nusaybin halkımızla dayanışmak amacıyla teknik hizmetler başta olmak üzere, sağlık hizmetleri, acil yardım vb. konularda destek olmak isteyen gönüllü herkesi araç onarım ve bakım atölyesine (kriz masası-toplanma alanı) bekliyoruz.

 

Sağlıklı ve doğru bilgilerin bu kurumlarımız aracılığıyla değerli halkımıza ulaştıracağımızı belirtiyor, bunlar dışında herhangi bir bilgiye itibar edilmemesini önemle rica ediyoruz.
Av.Semire NERGİZ – Ferhat KUT - Nusaybin Belediyesi Eş Başkanları"