Deniz Sarıhanlıoğlu Neyi takip ediyorsun?
HABERİ PAYLAŞ

Neyi takip ediyorsun?

Sevgili dünlük, bir yetişkinin başına gelen iyi ve kötü şeylerin pek çoğu, kendi seçimlerinin sonucudur. Birinin size nasıl davrandığı dahi, size ait davranışların yansıması oluyor. Yani genel olarak “Yahu neden böyle oldu? Bu neden benim başıma geldi? Benim neyim eksik?” gibi söylenme ve şikayetlerimizin, çözümü yine bizim içimizde. Alacağımız kararlar, seçimlerimiz ve ona uygun davranışlarımız her sorunu çözer. Son günlerde herkesin sıkça konuştuğu bir konu var, ona istinaden birkaç şey söyleyip birkaç da öneri de bulunmak istiyorum. Uzun yıllar televizyon ekranlarında izlediğimiz isimler, birer birer sosyal medyaya ilişkin çok olumsuz açıklamalar yapıyor.

Haberin Devamı

Öncelikle her mecranın, olumlu ve olumsuz yönleri olabileceğini kabul ederek başlamalıyım. Ancak iş sosyal medyaya gelince bu platformda göreceklerinizin, tamamen sizin seçimleriniz olduğunu mutlaka hatırlatmam gerek. Tek kanallı dönemde olduğu gibi, izleyeceklerimiz başka kişilerce seçilmiyor. Dolayısıyla Instagram özelinde, takip ettiğiniz hesaplar ve ilgi alanlarınız belli bir algoritmadan geçerek yine sizin istekleriniz doğrultusunda keşfet bölümünü şekillendiriyor.

Bu da demek oluyor ki sosyal medya mecranızda önünüze ne geliyorsa, bu tamamen size benziyor. Böylece rahatlıkla belirtmek isterim ki siz o hesabı bir medeniyetler beşiğine de çevirebilirsiniz bir sirke de! Ben bu hafta size, sizi çok mutlu edeceğini düşündüğüm Instagram hesapları önermek istiyorum.

JON.MUZİK

Müzik benim için, yaşadığım her ana eşlik etmesi gereken bir unsur. Su ve hava gibi. Uzun süredir Instagramda takip ettiğim @jon.muzik hesabı; eski, yeni, yerli, yabancı birçok müzik performansının kesitlerini getiriyor önümüze. Zevkli seçimleri ile beni fiziken bulunduğum yerden alıp bambaşka yerlere götürüyor. Takip etmesini tavsiye ettiğim herkes tarafından çok sevildi.

NEONSEZER

Instagram ve diğer tüm sosyal mecralar en çok o anın ruhundan besleniyor. İnsan ilişkileri de bunların başında geliyor. Instagramda uzun süredir takip ettiğim @neonsezer hesabı, kendine has formatı ile paylaşımlar yapıyor! Ve belki de bizim sayfalarca yazıp ancak ifade edebileceğimiz duyguları bir cümlede anlatıyor. Yazdıklarının çoğu da anonim haline geliyor. Oldukça başarılı.

Haberin Devamı

SAKLI KUMANDA

Dünyaca ünlü aktör ve aktrislerin katıldıkları şov programlarında anlattıkları eğlenceli hikayeleri, Türkçe altyazı ile paylaşıyor. Çoğu ülkemizde yayınlanmayan programların, en iyi kesitlerini, yüksek görüntü kalitesi ve altyazı ile sunması bence hesabı çok takip edilesi kılıyor. Instagramda @sakli.kumanda olarak takip edebilirsiniz.

UNLOKT

Son önerim, benim gibi yemek videosu aşıkları için. Instagramda yeni takip etmeye başladığım @unlokt hesabı, tamamen yabancı sokak lezzetlerinin yapım aşamalarını anlatan kısa videolar paylaşıyor. Mutfakta yeni maceralar arayanlar için oldukça ilham verici. Takip etmenizi öneririm.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder