16 Nisan 2024 Salı   

MUHTARLARDAN BURUK KUTLAMA

MUHTARLARDAN BURUK KUTLAMA
 

19 Ekim Muhtarlar günü, Bayrampaşa’da buruk kutlandı.

Geçen hafta vefat eden Vatan Mahallesi Muhtarı Hikmet Özbir’in ölümünün üzerinden birkaç gün sonra gerçekleşen 19 Ekim Muhtarlar Günü, buruk bir şekilde kutlandı.

Merhum Vatan Mahallesi Muhtarı Hikmet Özbir, 19 Ekim Muhtarlar Günü’nde rahmetle anıldı.

Suat Terimer Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen 19 Ekim Muhtarlar Günü törenine, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, Bayrampaşa Belediye Başkan Yardımcıları Can Gökhan Balekoğlu ve Naser Şimşek, Bayrampaşa Belediye Meclis Üyeleri, Bayrampaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Abdülaziz Yeniyol, AK Parti Bayrampaşa İlçe Başkanı Ersin Saçlı ve yönetimi, CHP Bayrampaşa İlçe Başkanı İbrahim Kahraman ve yönetimi, Bayrampaşa Sınav Koleji Kurucu Müdürü Hasan Mutlu, Bayrampaşa İlçe Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Aydın Korkmaz, Kaymakamlık birim müdürleri, Bayrampaşa’nın mahalle muhtarlarından İsmetpaşa Mahalle Muhtarı Semih Çelebi, Yıldırım Mahalle Muhtarı Adnan Liçina, Yenidoğan Mahalle Muhtarı Ramadan Bayraktar, Terazidere Mahalle Muhtarı Başkim Kosova, Altıntepsi Mahalle Muhtarı Selahattin Beyler, Muratpaşa Mahalle Muhtarı Seyit Keleş, Kocatepe Mahalle Muhtarı Ahmet Gül, Cevatpaşa Mahalle Muhtarı Halis Söyler ve Kartaltepe Mahalle Muhtarı Mustafa Onur katıldı. Orta Mahalle Muhtarı Hilmi İnan sağlık sebepleri dolayısıyla törene katılamazken, vefat eden Vatan Mahalle Muhtarı Hikmet Özbir’in yerine azası Sebahattin Uçar törende yer aldı.

Kocatepe Mahalle Muhtarı Ahmet Gül ve Kartaltepe Mahalle Muhtarı Mustafa Onur’un Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden törende Bayrampaşa muhtarları adına İsmetpaşa Mahalle Muhtarı Semih Çelebi günün anlam ve önemini içeren bir konuşma yaptı.

SEMİH ÇELEBİ GÖZYAŞLARINI TUTAMADI
19 Ekim Muhtarlar Günü’ne ilişkin açıklamalarda bulunan İsmetpaşa Mahalle Muhtarı Semih Çelebi, “Devletimiz ile milletimiz arasındaki bağın tesisinde vazgeçilmez olan muhtarlık müessesesi vatandaşlarımızın sorumluluk alanlarında vatandaşlara şefkatle yaklaşarak onların derdine çare bulmak için ilgili kurumlarla görüşüp çare arayan bir kurumdur.” dedi.

Muhtarlığın, 190 yıllık tarihi olan bir kuruluş olduğunu hatırlatan Semih Çelebi, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi ‘Muhtarlarımız ülkemizin ve demokrasimizin temel taşlarıdır.’ Muhtarlar devletin gözü kulağı, eli ayağıdır. Örnek muhtar, halkının sorunlarını ilgili makamlara ileterek çözen muhtardır. Devletin mühür ve seçilmiş beratı olan tek kişi mahalle muhtarlarıdır.” diye konuştu.

Konuşmasında “Barış Pınarı Harekatı’na” da değinen Semih Çelebi, muhtarlar olarak harekata destek verdiklerini belirterek, törende bulunanları asker selamı ile selamladı.

Geçen hafta vefat eden Vatan Mahallesi Muhtarı Hikmet Özbir’i de unutmayan Çelebi, merhum muhtarın çalışkanlığı ve yardımseverliğiyle kalplerde yer edindiğini belirterek, kendisini rahmetle andığını söyledi. Gözyaşlarına hâkim olamayan Çelebi, merhum muhtar Hikmet Özbir’e Allah’tan rahmet, sevenlerine ise başsağlığı dileyerek konuşmasını sonlandırdı.

AYDINER: HİKMET KARDEŞİMİZ HOŞ BİR SEDA BIRAKARAK ARAMIZDAN AYRILDI
İsmetpaşa Mahalle Muhtarı Semih Çelebi’nin ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, “Ülkemizde 19 Ekim Günü’nün muhtarlar günü olarak kutlanılmasını sağlayan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a bir kez daha şükranlarımızı arz ediyoruz. Bugün muhtarlar gününü kutlamanın yanı sıra herkesin yardımına Hızır gibi yetişen ve geçen hafta aramızdan ayrılan Vatan Mahallemizin Muhtarı Hikmet Özbir’i anacağız. Hangi konuda olursa olsun vatandaşın yardımına koşan Hikmet kardeşimizle Bayrampaşa Belediyesi’nden tanışıyorduk. Hikmet kardeşimiz hem belediyede hem de Vatan Mahallesi’nde yaptığı çalışmalarla geride hoş bir seda bırakarak aramızdan ayrıldı. Allah rahmet eylesin.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından tören sona ererken, Bayrampaşa’nın mahalle muhtarı İstanbul Valiliği tarafından Şişli’de bulunan bir otelde düzenlenen programa katıldı.  

VATAN MAHALLESİ MUHTARI SEBAHATTİN UÇAR
Vatan Mahallesi Muhtarı Hikmet Özbir’in vefatının ardından Vatan Mahallesi’ne, merhum Özbir’in birinci azası olan Sebahattin Uçar’ın 6 ay süreyle muhtarlık yapacağı, 6 ayın ardından Vatan Mahallesi’nin muhtarlık için seçime gideceği öğrenildi.

KAYMAKAM, MUHTARLARLA YEMEKTE BULUŞTU
Suat Terimer Anadolu Lisesi’ndeki törenin ardından İstanbul Valiliğinin düzenlediği programa katılan muhtarlar daha sonra Bayrampaşa Kaymakamı Dr. Soner Şenel öncülüğünde düzenlenen yemeğe katıldı.
Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner’in de katıldığı yemekte muhtarlara hitap eden Kaymakam Dr. Soner Şenel, muhtarların vatandaşlar ile kamu kurum ve kuruluşları arasında köprü görevi gördüğünü belirterek, muhtarların 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutladı.
Program, yemeğin ardından çekilen hatıra fotoğrafıyla son buldu.

Tarih: 19 Ekim 2019 Cumartesi    Hit: 2948

Fotoğraflar
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
Henüz yourm yapılmadı, ilk yorum yapan sen ol