Milletvekili Avcı “Rize’deki Projelerde Uyum Çok Önemli”

Milletvekili Avcı “Rize’deki Projelerde Uyum Çok Önemli”
AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek, Rize’deki yatırım ve projelerle ilgili bilgiler verdi.

Rize’deki ziyaretlerine devem eden AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Muhammed Avcı, sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etti.

Milletvekili Avcı, beraberindeki Merkez İlçe Başkanı Fatih Mehmet Köse ile birlikte Öz Gıda İş Sendikası, MÜSİAD ve Tevfik İleri Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’ni ziyaret etti. ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim de Öz Gıda İş Sendikası ve Tevfik İleri Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ziyaretinde Milletvekili Avcı’ya eşlik etti.

Milletvekili Avcı, Öz Gıda İş Sendikası ziyaretinde Genel Başkan Yardımcısı Sultan Murat Karadağ ve Rize Şube Başkanı Hasan Fehmi Bursalı ile yönetim kurulu üyeleriyle görüştü. Görüşmede Öz Gıda İş Sendikasının işçinin haklarını koruma konusunda yoğun bir çalışma yaptığının altını çizen Milletvekili Avcı, her fırsatta kapılarını çalan Öz Gıda İş sendikası yöneticilerini de takdir ettiğini ifade etti. Milletvekili Avcı, “İşçi kardeşlerimizin hukuku bizim hukukumuzdur. Hepimizin yakınında, ailesinde, mevsimlik işçi olarak çalışanlar var. Sorumluluk makamında olanlar olarak bunun bilincindeyiz. İşçilerimizin şartlarının daha da iyileştirilmesi için çabamız devam edecek.” dedi.

ak-parti-genel-merkez-teskilat-baskan-yardimcisi-ve-rize-milletvekili-muhammed-avci,-rizede-ziyaretlerde-(5).jpg

Tevfik İleri Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’ne gerçekleştirdiği ziyarette İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak ve Okul Müdürü Feridun Ümran Kandil’le bir araya gelen Milletvekili Avcı’ya çay teknolojileri bölümü hakkında bilgiler verilerek okulda yapılabilecek çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunuldu. Meslek liselerine olan talebin azaldığı ve bu talebi daha yukarılara çıkarma adına yapılabilecek çalışmalar hakkında istişarede bulunuldu.

ak-parti-genel-merkez-teskilat-baskan-yardimcisi-ve-rize-milletvekili-muhammed-avci,-rizede-ziyaretlerde-(3).jpg

Avcı ziyaretleri kapsamında son olarak MÜSİAD’a da ziyarette bulundu ve Başkan Recep Taylan ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

MÜSİAD üyelerine Rize’de devam eden ve planlan yatırımlar hakkında bilgiler veren Milletvekili Avcı, projelerle ilgili soruları cevapladı. Lojistik merkezle ilgili imar planının kesinleştiğini, belediye bloklarının dönüşümüyle ilgili son noktada olduklarını, Yağlıtaş ve Salarha’da yapılacak toplu konutlarla ilgili ödeneklerin hazır olduğunu, Ayder’deki dönüşümün otoparkla birlikte başlayacağını belirtti. Rize’nin mega projelerinden olan Havalimanında çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini belirtti. Avcı, ülkenin ekonomik olarak kemer sıkma pozisyonunun olduğu bu dönemde önemli işlere imza attıklarını belirten Avcı, bunda en önemli etkenin Rize’deki uyumun olduğunu vurguladı.

Milletvekili Avcı, bir ilin gelişiminde sivil toplum kuruluşlarının önemli olduğunu belirterek, “Sivil toplum kuruluşları toplumun birlik, beraberliği, dayanışma ve yardımlaşma özelliklerinin gelişmesine çok önemli katkılar sunar. Toplumun farklı kesimleri arasında olumlu bir bağ kurulmasını sağlar. Bu anlamda bizler Rize için yaptığımız her çalışmada ortak akıla önem verdik. Sivil toplum kuruluşlarımızla sık sık bir araya gelerek istişare içinde olduk, olmaya devam edeceğiz. Bizim tek bir derdimiz var. Oda Rize’ye ve Rizeli hemşerilerimize hizmet etmektir. Bu doğrultuda ilimize daha fazla ne kazandırabiliriz diye mücadele ediyoruz.” dedi.

ak-parti-genel-merkez-teskilat-baskan-yardimcisi-ve-rize-milletvekili-muhammed-avci,-rizede-ziyaretlerde-(1).jpgak-parti-genel-merkez-teskilat-baskan-yardimcisi-ve-rize-milletvekili-muhammed-avci,-rizede-ziyaretlerde-(6).jpgak-parti-genel-merkez-teskilat-baskan-yardimcisi-ve-rize-milletvekili-muhammed-avci,-rizede-ziyaretlerde-(4).jpgak-parti-genel-merkez-teskilat-baskan-yardimcisi-ve-rize-milletvekili-muhammed-avci,-rizede-ziyaretlerde-(2).jpg