Düzce Belediyesi,  Aziziye Mahallesi’nde bulunan  mezarlığının tamamen  dolması nedeniyle  mezarlığın yan tarafında bulunan araziyi istimlak etti. İstimlak edilen arazi mezarlık bünyesine kazandırılırken,  istimlak sonrası mezarlıkta oluşan çamur ve su birikintileri nedeniyle vatandaşlar Öncü Haber WhatsApp ihbar hattına  şikayetlerde bulundu.  Şikayetler üzerine Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Hüdaver Gösterişli Öncü Haber ekibine konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.
 


“Havalardan dolayı şuan için araziye bir şey yapamıyoruz”
Olumsuz hava koşulları sebebiyle yeni istimlak edilen arazide herhangi bir çalışma yapamadıklarını belirten Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Hüdaver Gösterişli şunları söyledi: “Bugün öyle bir haber geldi bize de. Bir arkadaşın yakını vefat etmiş ve eşinin yanına gömülmek istiyormuş. Tabii Aziziye mezarlığında şuan için çok büyük bir yoğunluk var. Bizde mezarlığın yan tarafındaki araziyi istimlak ettik. Ama istimlaki yeni bitirerek burayı Aziziye  mezarlığına dahil ettik. Artık defin işlemlerini kısmet olursa artık oradaki arazide yapacağız. Tabii havaların kötü olması sebebiyle yeni istimlak edilen arazide böyle şeyler olabiliyor. Havalardan dolayı şuan için araziye bir şey yapamıyoruz. Birde bizim Aziziye Mahallesi ile ilgili daha kapsamlı bir çalışmamız var. Havaların iyileşmesini bekliyoruz.  İstimlak edilen araziyi beton duvarlar ile çevireceğiz.  Dışarıdan köpek veya başka bir hayvanın girmesini engelleyeceğiz bu şekilde.”
 


“Havaların iyileşmesini bekliyoruz”
Çalışmalara Mart veya Nisan ayı gibi başlamayı planladıklarını açıklayan Gösterişli şunları belirtti:  “Bizim programımızda bu var. Havaların iyileşmesini bekliyoruz. Mart veya Nisan gibi başlarız diye tahmin ediyoruz. Biz Aziziye mezarlığının tamamını düzenleyeceğiz. Beton duvarlar öreceğiz. Yeni istimlak edilen araziyi şuan ki mezarlık ile birleştireceğiz. Bizim hedefimiz bu yönde. Bu arazinin istimlakı yeni bittiği için çalışmalara daha başlamadık. Biz ilk baharda mezarlığın tamamını duvarlar ile çevireceğiz. İnşallah bu hizmetlere devam edeceğiz.”